Στο κολυμβητήριο τα Θεοφάνεια στην Σπάρτη

1Η Ιερά Μητρόπολη μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, καθιέρωσε από πέρυσι τον Αγιασμό των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης, με κύριο στόχο η νεολαία της πόλης να βιώσει μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο την εορτή των Θεοφανείων.
Στη φετινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2017, προέστη ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. π. Γεώργιος Μπλάθρας συμπαραστατούμενος από ιερείς της πόλης. Όταν έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, νέοι της περιοχής βούτηξαν στην πισίνα, για να δεχθούν τη χάρη Του. Ο πρώτος που έπιασε τον Σταυρό έλαβε, ως ευλογία, ένα δώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο επέδωσε ο π. Γεώργιος, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά πήραν από ένα ενθύμιο δεχόμενα παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.
Με την ολοκλήρωση της τελετής ο π. Γεώργιος Μπλάθρας μετέφερε τις πατρικές ευχές του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κρυολογήματος, ενώ και ο ίδιος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία και Θεία Φώτιση.
Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αραχωβίτης και Δαβάκης, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστολάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δ. Σπάρτης κ. Πατσιλίβας, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Πατσιλίβας, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ρεκουνιώτης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Κουτρουμάνης και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κ. Καρράς.