Τατούλης από Σπάρτη “Θεσμοί και πολίτες δεν είναι υποχείρια των πολιτικών κομμάτων”

Οι θεσμοί και οι πολίτες δεν μπορούν ποτέ να είναι υποχείρια των πολιτικών κομμάτων

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στην Λακωνία και την επίβλεψη της έναρξης των εργασιών για την Νέα Είσοδο της Σπάρτης στην Λυκούργου ο κ. Τατούλης τόνισε ότι την πολιτική επικαιρότητα στην αυτοδιοίκηση την ορίζει η προσπάθεια, το έργο και το αποτέλεσμα.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί χρωστούσαμε πάρα πολλά στη Λακωνία και πραγματώνουμε αυτό το όραμά μας. Εμείς αναβαθμίσαμε τη Λακωνία, εμείς επενδύσαμε στη Λακωνία, στον αντίποδα της εξαιρετικά απαράδεκτης συμπεριφοράς της πολιτείας για πολλές δεκαετίες, έναν από τους ιστορικότερους νομούς να τον θεωρεί παραμεθώριο περιοχή» σημείωσε ο κ. Τατούλης.

«Η Πελοπόννησος αποτελεί το ενδιαφέρον μου» σημείωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε ότι «η πολιτική πρέπει πάντοτε να υπακούει σε καθαρούς όρους και να μην είναι εις βάρος των πολιτών. Δεν θα πρέπει τα κόμματα να χρησιμοποιούν αυτό τον πολιτικό θεσμό για να κάνουν τα δικά τους αλισβερίσια και τα δικά τους κουμάντα. Η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί το σεβασμό από τα πολιτικά κόμματα. Ασφαλώς και τα πολιτικά κόμματα έχουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες, θα πρέπει όμως να είναι ευγενείς απέναντι στους εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Εάν αυτό δεν τηρείται αντιλαμβάνεσθε ότι δημιουργείται πρόβλημα δημοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων. Οι θεσμοί της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης απαιτούν από την πολιτεία τον απαραίτητο θεσμικό σεβασμό. Οποιοιδήποτε έρχονται εδώ γιατί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο έχουν ουσιαστικά γελαστεί. Αυτή είναι ή ήπια αντίδραση, γιατί υπάρχει και η αντίδραση των πολιτών απέναντι σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να τους έχουν ως υποχείριο. Για τα κόμματα οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Γι’ αυτούς δε που το επιχειρούν θα είναι το οδυνηρό πολιτικό τους τέλος. Οι τοπικές κοινωνίες δεν ξεγελιόνται και αυτές έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ότι αφορά τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς».