Τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην Γλυκόβρυση – Νταλιάνης “Οι συνθήκες πού ζουν είναι ακατάλληλες”

Ενημερωση για τη σύσκεψη στην Γλυκοβρυση για τα κρούσματα covid

Σήμερα Κυριακή στις 16.00 ώρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Γλυκοβρυση με την παρουσία του κ. Νίκα Π. περιφερειάρχη , αντιπεριφερειάρχη κ. Βερουτη , του αντιπροέδρου ΟΕΔΥ, ΑΤ Ευρώτα, Δήμου Ευρώτα δια του Δημάρχου, των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, αντιδημαρχων και προέδρου ΔΣ, και προέδρου τοπικής. Κοινότητα Γλυκόβρυσης.

Ενημερωθηκαμε ότι τα κρούσματα είναι συνολικά τριάντα επτά που διαμένουν σε τρεις κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη και στην Γλυκοβρυση.

Κλιμάκιο του ΟΕΔΥ λάμβανε δείγματα συνεχώς και προχωράει προς λήψη δειγμάτων από όλους τους εργάτες γης στις άνω δύο κοινότητες και ακολούθως θα γίνει το ίδιο για Αστέρι και Μακρυναρα μέχρι την Τρίτη κατά εκτίμηση του κ. Μαριολη και των άλλων εξαιρετικών γιατρών που έχουν αναλάβει το επιστημονικό βαρος του θέματος.

Η περιφέρεια ανέλαβε το κόστος του εφοδιασμού με μάσκες για όλους τους εργάτες, την σίτιση όσων είναι σε καραντίνα και την οικονομική δαπάνη για να βρεθεί με υπόδειξη του Δήμου Ευρώτα χώρος για την στέγαση της δομής , που είναι άκρως αναγκαίο αφού οι συνθήκες πού ζουν οι άνθρωποι αυτοί είναι ακατάλληλες και τραγικές.

Προτάθηκε χώρος κοντά στην Νεάπολη από τον κ. Δήμαρχο, ο χωρος του κτιρίου Μπατσακη από εμάς και ο πρώην χώρος του κάμπινγκ Γλυκόβρυση από τον κ. Μανιατακο , και επίσης το ελεύθερο χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου της Γλυκόβρυσης.

Αποφασίστηκε επίσης για δύο ημέρες Δευτέρα και Τρίτη να απέχουν από την εργασία τους προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τέστ και μετά οι αρνητικοί των τέστ να λαμβάνουν βεβαίωση για να επανέλθουν στην εργασία τους. Επίσης αποφασίστηκε η διαρκής φύλαξη από την αστυνομία για την τήρηση της καραντίνας σύμφωνα με υπόδειξη των γιατρών.

Τέλος η σύσκεψη θα επαναληφθεί την Πέμπτη για την διαπίστωση της εκτέλεσης όσων αποφασίστηκαν καθώς και ενημερωση για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.