Τροχαίο Δυστύχημα με θύμα 25χρονο στον Δήμο Ευρώτα – Ανακοίνωση από την “Δράσεις Πολιτών”

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα Τρίτη 9-7-19 στην Επαρχιακή Οδό Αγ.Γεώργιος – Έλους όταν ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο εξετράπει της πορείας του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου οδηγού.

Οι “Δράσεις Πολιτών Δήμου Ευρώτα” με ανακοίνωσή σημειώνει για τα τροχαία δυστυχήματα

Φόρος αίματος στην άσφαλτο στον Δήμο χωρίς Επαγγελματική Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Δεκάδες είναι τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ευρώτα. Δυστύχηματα που έχουν στερήσει την ζωή σε συνανθρώπους μας κυρίως νέους. Στα τροχαία συμβάντα αυτά καλείται να επέμβει ο τοπικός Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Μυρτιάς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, ή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, ή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων, αναλόγως δηλαδή το σημείο του Δήμου που συνέβη το περιστατικό.
Σήμερα 9 Ιουλίου, περί τις 11:20 το πρωί στην επαρχιακή οδό Σκάλας Έλους στον Δήμο Ευρώτα, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Μυρτιάς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου κλήθηκαν να επέμβουν σε τροχαίο δυστυχήματα με εγκλωβισμένο τον οδηγό του οχήματος.
Δυστυχώς η πρόσκρουση του οχήματος σε κολώνα της ΔΕΗ ήταν σφοδρή και ο τραυματισμός του οδηγού μοιραίος.
Για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη κάλυψης της περιοχής με μια Πυροσβεστική – Διασωστική Δομή με προσωπικό σε μόνιμη βάση και με κατάλληλα οχήματα και εξοπλισμό που θα έχει την δυνατότητα να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά. Τα ρίσκα που υπάρχουν σήμερα λόγω της έλλειψης Επαγγελματικής Πυροσβεστικής Δομής στον Δήμο Ευρώτα είναι α) της πιθανής έλλειψης διαθεσιμότητας σε προσωπικό από Εθελοντές Πυροσβέστες που παρ όλη την άριστη ικανότητα τους να επέμβουν μπορεί να μην εκτελούν την δεδομένη στιγμή την εθελοντική τους υπηρεσία και β) ο χρόνος προσέγγισης Πυροσβεστικής – Διασωστική επέμβασης από κάποια εκ των τριών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, είναι εξαιρετικά μεγάλος για μια επέμβαση που από αυτή μπορεί να εξαρτάται η ζωή κάποιου ανθρώπου.
Οι Δράσεις Πολιτών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του νέου ανθρώπου που ήταν το τραγικό αποτέλεσμα του σημερινού τροχαίου δυστυχήματος.