Τσιρώνη “Ας κοιμηθούμε ήσυχοι και απόψε”

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας Μαρία Τσιρώνη με άρθρο της παίρνει θέση για την μεταφορά μεταναστών από το ξενοδοχείο στο κλειστό γυμναστήριο.

Αναλυτικά η ανάρτησή της

Ας κοιμηθούμε ήσυχοι κι απόψε. Εμείς οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι, οι φιλόξενοι Έλληνες.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης κοιμούνται με κουβέρτες που έστειλε η Μητρόπολη Σπάρτης 70 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γύρω στα 40 ΠΑΙΔΙΑ.

Με την ευκαιρία να θυμίσω στις φίλες μαμάδες της Σπάρτης , ότι όταν παρακολουθούσαμε τα δικά μας ΠΑΙΔΙΑ να παίζουν μπάσκετ και ήμασταν κερκίδα φοράγαμε πάντα τα μπουφάν μας παρά την ένταση που νιώθαμε για τον αγώνα των δικών μας ΠΑΙΔΙΩΝ.

Τα ΠΑΙΔΙΑ όμως είναι ΠΑΙΔΙΑ όλων μας . Είμαι σίγουρη το διδάσκει και η θρησκεία μας. Το λένε και οι ποιητές μας.

Φαίνεται όμως κάποια ΠΑΙΔΙΑ είναι λιγότερο ΠΑΙΔΙΑ.

Βέβαια τα μεγαλύτερα από αυτά είναι σίγουρα λιγότερο ΠΑΙΔΙΑ. Γιατί η βόμβα που διέλυσε το σπίτι τους, η βόμβα που τους άφησε επώδυνη ανάμνηση τα θραύσματα που είναι ακόμα στα πόδια τους, η βόμβα που τους έκλεψε τον αδερφό τους(είναι αληθινά, μου τα έχουν προσωπικά διηγηθεί τα ΠΑΙΔΙΑ αυτά όταν έφτιαχναν χαρτιά για το σχολείο), αυτή λοιπόν η βόμβα , μαζί με τη βάρκα που τους μετέφερε, τους έκλεψε την παιδική ηλικία..

Τα δικά μας λοιπόν ΠΑΙΔΙΑ, θέλουμε να είναι γερά, να σπουδάσουν , να δουλέψουν, να είναι ευτυχισμένα και να είναι καλοί άνθρωποι. Τα δικά μας λοιπόν ΠΑΙΔΙΑ θα είναι αυτό που εμείς θα τους μάθουμε. Και αυτό θα δώσουν αυτά στα δικά τους ΠΑΙΔΙΑ.

Απόψε κάποια ΠΑΙΔΙΑ θα κρυώνουν και κάποιες μάνες θα τα κρατούν πάνω τους. όχι σε συνθήκες πολέμου. Στην πόλη μας.

Εντούτοις εμείς μπορούμε να κοιμηθούμε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Ούτε οι ευθύνες δικές μας, αλλά των αρμοδίων. Αυτοί οι ” αρμόδιοι” είναι πάντα ένα καλό πρόσχημα για να αισθανόμαστε καλλίτερα.

Συγγνώμη όμως οφείλουμε στα δικά μας ΠΑΙΔΙΑ. Για αυτό που συμβαίνει απόψε στην πόλη μας.

Καληνύχτα Σπάρτη”