Ανακοινώσεις για τους Κτηνοτρόφους Λακωνίας

0Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται προς όλους τους κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας ότι με τροποποίηση του νόμου που αφορά στην κτηνοτροφία και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις προβλέπονται τα ακόλουθα:

  1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεως έκδοσης Άδειας Προέγκρισης Εγκατάστασης για τις υφιστάμενες μονάδες που δεν διαθέτουν άδεια παρατείνεται μέχρι και το 12-9-2016, Από την παρέλευση αυτής της προθεσμίας και μετά άδεια εγκατάστασης για υφιστάμενες μονάδες μπορεί να χορηγηθεί μόνο αν υποβληθεί αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και αφού καταβληθεί το οποιοδήποτε πρόστιμο προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

  2. Παρατείνεται η ισχύς της άδειας προέγκρισης εγκατάστασης ως άδειας εγκατάστασης μέχρι την έκδοση της τελευταίας σε ένα (1) έτος ή δύο (2) έτη αν πρόκειται για εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας

  3. Δίνεται η δυνατότητα χορήγησης άδειας διατήρησης υπό προϋποθέσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου πλησίον ή εντός κατοικημένων περιοχών οι οποίες δεν μεταβιβάζονται και δεν τροποποιούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής κο Μπουραζάνη Γεώργιος και στο τηλέφωνο 2731363323.

  Μ.Ε.Α.

  Η Προϊσταμένη

  1. B. Θεοχαράκου