Απόλυτα επιτυχημένη η 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού σε Σελλασία και Σπάρτη

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την έκθεση Αγροτικών προϊόντων στην Σπάρτη στα πλαίσια της 15ης Γιορτης Ελιάς και Λαδιού που ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Αυγούστου από την Σελλασία και ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου πάλι στην Σελλασία.

Η έκθεση ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου λαμβάνοντας πολύ θετικά σχόλια από εκθέτες αλλά και επισκέπτες.

Ο συνδυασμός με την Λευκή Νύχτα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στην αγορά που “είδε” χιλιάδες πολιτών και επισκεπτών – τουριστών να γεμίζουν τους δρόμους της Σπάρτης.

Στο σύνολό και τις τρεις ημέρες μαζί με την Λευκή Νύχτα η Σπάρτη ξεπέρασε τις 20.000 κόσμου που μπορεί να άγγιξε χωρίς υπερβολή ακόμα και τις 25.000 κόσμου με την Λευκή Νύχτα σημείο αναφοράς η οποία είναι σημείο μέτρησης κόσμου σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού ξεκίνησε την Πέμπτη στην Σελλασία με συναυλία του Μανώλη Λιδάκη με τον κόσμο να ξεπερνά τα 1000 άτομα ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων με βάση την Μελισσοκομία από τον δάσκαλο Σταμάτη Σίνη.

Την Παρασκευή η Γιορτή κατέβηκε Σπάρτη οπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ενώ υπήρχαν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως

Η Χρήση του ελαιολάδου στην Αρχαία Παλαίστρα και επίδειξη Πάλης από τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης “Sparta” (Ηρακλειδών 49 Κενοτάφιο Λεωνίδα)

Παραδοσιακοί χοροί με τους – Χορευτική Ομάδα Θεραπνών, Πολιτιστικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Σπάρτης “Χοροδρόμοι”, Χορευτική Ομάδα “Βιβασης”

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και δράσεις γευσιγνωσίας Λουκουμάδες από Λακωνικό μέλι και πολλά άλλα εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς.

Η ΛΕ.ΦΩ.Σ καθ όλη την διάρκεια της έκθεσης παρουσίασε έργα με θέμα “Η Ελιά και το ελαιόλαδο στην ζωή μας”

Το Σάββατο με κύριο Μενού την Λευκή Νύχτα η οποία έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να περάσουν από τα περίπτερα υπό την συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Στον χώρο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκ νέου επίδειξη Πάλης και δράσεις για τους μικρούς φίλους μας με τίτλο “το ελαιόλαδο στην παραδοσιακή διατροφή με την Ελένη Τζικάκου.

Στη συνέχεια επίδειξη μαγειρικής από τοπικές επιχειρήσεις που πρόσφεραν στους επισκέπτες πλούσια εδέσματα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με Καραγκιόζη στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης από τον Παναγιώτη Δεληγιάννη

Την Κυριακή η έκθεση ολοκληρώθηκε με δράσεις όπως η τέχνη του Bonsai από την Χαρά Κούρλα. Επίσης συνεχίστηκαν οι επιδείξεις μαγειρικής με πιάτα όπως καγιανά με σολομό!

Παράλληλα προβλήθηκε και η Ταινία “Επιστροφή στη Βουργονδία” στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού.

Η Ολοκλήρωση των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα στην Σελλασία με Γευσιγνωσία από τοπικά προϊόντα και εκδήλωση του εμπορικού συλλόγου Σπάρτης με τιμητική εκδήλωση προς τους εκθέτες παραγωγούς.

Κλείσιμο με συναυλία από τον Σπύρο Κουτσοβασίλη και Γιώτα Αποστολάκου.

Η Τηλεόραση Best Λακωνίας με περίπτερο στην Έκθεση κατέγραψε πλούσιο ρεπορτάζ και θα σας το μεταφέρει καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας κάθε μέρα στις 19:30 μέσα από το Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων. 

Σε επόμενες αναρτήσεις θα δημοσιευθούν φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις ημέρες. 

Γιάννης Παυλάκος 

Δείτε το 1ο μέρος από την Γιορτή Ελιάς και Λαδιού με συνεντεύξεις