Δαβάκης: Ούτε 1 ευρώ σε χιλιάδες αγρότες

0Την ταλαιπωρία και την αγωνία χιλιάδων αγροτών που δεν έλαβαν τις ενισχύσεις που καταβλήθηκαν τον Δεκέμβριο, μεταφέρει με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης. Στην Ερώτησή του ο κ.Δαβάκης ζήτα από τον αρμόδιο Υπουργό κ.Αποστόλου να τον ενημερώσει πότε θα πληρωθούν οι αγρότες που δεν πήραν την πρώτη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης και της Εξισωτικής του 2015 καθώς και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησής των.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερωτήσεως του κ.Δαβάκη:

Η πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 και της Εξισωτικής του 2015 ήταν μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου που για διάφορους λόγους δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού ότι οι επιδοτήσεις θα καταβάλλονταν κανονικά.

Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις μεγάλες ουρές που υπάρχουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ με αγρότες και κτηνοτρόφους να προσπαθούν να καταλάβουν το λόγο που ξαφνικά βρέθηκαν εκτός της πρώτης πληρωμής και για να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους. Δεν είναι τυχαίες και οι συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους των αγροτών για να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Επειδή πολλοί αγρότες αγωνιούν τόσο για την καταβολή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης, αλλά και για το αν και κατά πόσο θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής των επόμενων δόσεων, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, σκόπιμο είναι η πολιτική ηγεσία να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινήσεις και διαβεβαιώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι της Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 και της Εξισωτικής 2015, που έμειναν εκτός πληρωμών, την προκαταβολή που δικαιούνται;

  2. Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 και της Εξισωτικής 2015;

 Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.