Διάκριση 5ου Δ.Σ. Σπάρτης σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Διάκριση 5ου Δ.Σ. Σπάρτης σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα: «Η μάχη των Θερμοπυλών και η ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού», τον οποίο προκήρυξε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»,  σε συνεργασία με την «Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας», συμμετείχε το 5ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, αποσπώντας τρία βραβεία για δύο ατομικά και ένα ομαδικό έργο ζωγραφικής.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στη δημιουργία ζωγραφικών έργων αφιερωμένων στον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τα οποία στη συνέχεια θα κοσμήσουν και θα εμπλουτίσουν τη συλλογή της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, Φώτης Πολίτης, μας δήλωσε: «Το σχολείο μας ενθαρρύνει και προασπίζει την καλλιτεχνική δημιουργία και εκφραστικότητα των παιδιών μέσω της τέχνης ως συστατικό στοιχείο της διάπλασης της προσωπικότητάς τους. Με την ευκαιρία του επετειακού έτους Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020, τα παιδιά, γνωρίζοντας την Ιστορία και με σύμμαχό τους τη φαντασία και την εκφραστικότητα, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα και την εθνική τους συνείδηση, με την κατανόηση του ρόλου του ελεύθερου πολίτη στην υπεράσπιση της ειρήνης και της ελευθερίας. Εύγε στα παιδιά μας, καθώς και στον εκπαιδευτικό εικαστικών του σχολείου μας κ. Γιώργο-Παναγιώτη Παπαδημητρίου, που ενθάρρυνε μαθητές και μαθήτριες σε αυτό το ταξίδι καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και συν-δημιουργίας (για τα ομαδικά έργα), σκορπίζοντας χρώμα, φως και ιδέες και απελευθερώνοντας την εκφραστικότητα των παιδιών».

Τα βραβεία απέσπασαν με ατομικά έργα ο Παναγιώτης Κούτουκας της Στ’ τάξης και η Δήμητρα Ραουσάνου της Ε’ τάξης, καθώς και οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης, Σπύρος Γκούμας, Θεοδώρα Καλαμαρά και Αντώνης Κρητικός, με ομαδικό έργο.

Η βράβευση θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα σε επίσημη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.