Ενδυνάμωση του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

5Με την προσχώρηση νέων συλλογικών φορέων

στους κόλπους του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

ενδυναμώνεται ο ρόλος του για την Τουριστική Ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Σε ενίσχυση των δυνάμεών του προέβη ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου μετά την προσχώρηση και την ενσωμάτωση στους κόλπους του, δύο ακόμα συλλογικών φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο.

Με πρωτοβουλία του ιδρυτικού μέλους του Τ.Ο.Π. Βασίλη Τυλιγάδα, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις εγκαταστάσεις γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Αρχαία Ολυμπία, ευρεία σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και εκπροσώπων και μελών τουριστικών συλλογικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Οι παριστάμενοι συλλογικοί φορείς ενημερώθηκαν πρωτίστως όσον αφορά στις καταστατικές διατάξεις και υποχρεώσεις των μελών του οργανισμού και στη συνέχεια έγινε εμπεριστατωμένη ανάλυση των μέχρι τώρα αλλά και των μελλοντικών δράσεων που έχουν προγραμματιστεί. Επιπλέον, εξετάστηκαν πολύ προσεκτικά και σε βάθος μια σειρά καθοριστικών διαρθρωτικών διαδικασιών τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και αναπτύχθηκαν προτάσεις για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα θετικό, ολοκληρώθηκαν εποικοδομητικά οι εργασίες της σύσκεψης και από κοινού αποφασίστηκε η ενσωμάτωση δύο ακόμα φορέων, ως τακτικά μέλη στον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και ειδικότερα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ και του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου Ηλείας, γεγονός που ενδυναμώνει σημαντικά τον Οργανισμό και τον καθιστά ακόμα πιο ισχυρό πόλο στο τουριστικό “σκηνικό” της Πελοποννήσου. Όπως άλλωστε δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Τ.Ο.Π. στις προθέσεις του Οργανισμού είναι, πέραν των ιδρυτικών μελών, Ενώσεων – Συλλόγων Ξενοδόχων της Πελοποννήσου που αποτελούν και το βασικό ιδρυτικό σχήμα του Οργανισμού, η σταδιακή ενσωμάτωση πολλών κατά τόπους συλλογικών τουριστικών φορέων, ώστε να αποτελέσει ο  Οργανισμός τον κεντρικό πόλο τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Εκ μέρους του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, παρευρέθηκαν στη σύσκεψη ο Πρόεδρος Κων/νος Μαρινάκος, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Πολλάλης, ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Κουτσόπουλος και ο Ταμίας Βασίλειος Τυλιγάδας. Την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Κων/νος Παπαδόπουλος και το Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Πύργου Ηλείας, ο Πρόεδρος Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκ μέρους των υπολοίπων συλλογικών φορέων, παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας Νίκος Καρυώτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Ζαχάρως Νίκος Μπολιάρης.