Επίσκεψη δημοσιογράφων στην ΚΑΣΕΛΛ στον Α.Σ Μολάων Πακίων Α.Σ Συκέας

00Ομάδα εξειδικευμένων συντακτών επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΚΑΣΕΛΛ και τα ελαιοτριβεία των Αγροτικών Συνεταιρισμών Μολάων – Πακίων και Συκιάς

Πενταμελή δημοσιογραφική ομάδα από την Αθήνα υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της, η ΚΑΣΕΛΛ. Πρόκειται για έμπειρους συντάκτες που καλύπτουν το αγροτικό και αγροδιατροφικό ρεπορτάζ σε Μέσα εθνικής εμβέλειας οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην περιοχή μας την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.
Στη δημοσιογραφική αποστολή συμμετείχαν οι:
• Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δημοσιοργάφος ΑΝΤ1
• Γωγώ Κατσέλη, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, Ελεύθερος Τύπος
• Άννα Στεργίου, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, agrocosmos.com
• Δανάη Αλεξάκη, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, Ναυτεμπορική
• Γιώργος Αλεξάκης, διαπιστευμένος συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, reporter.gr
Οι συμμετέχοντες συντάκτες και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν την ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε. και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς – μέλη της, καθώς και την παραγωγική διαδικασία, τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε μια αρχική ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της ΚΑΣΕΛΛ όπου ο Πρόεδρος κ. Νίκος Γραμματικάκης παρουσίασε τη λειτουργία, την εξαγωγική δραστηριότητα, τα προϊόντα και τις προοπτικές της εταιρείας και των μελών της. Επιπλέον, προκειμένου να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα και να διαπιστώσουν από κοντά τις διαδικασίες που καθιστούν μοναδικό το ελαιόλαδο της περιοχής, οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των ελαιοτριβείων των Αγροτικών Συνεταιρισμών Συκιάς και των Μολάων – Πακίων. Στους Μολάους την ξενάγηση ανέλαβε ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Ντανάκας, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΑΣ κ. Δημήτρη Θεοδωρακάκο παρουσίασαν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες του Συνεταιρισμού.
Να σημειωθεί οτι το προηγούμενο βράδυ, είχε παρατεθεί στην ομάδα των συντακτών, δείπνο γνωριμίας με τη συμμετοχή των Προέδρων των ΑΣ Μολάων – Πακίων, Συκιάς, Αγ. Δημητρίου Ταλάντων, Αγ. Δημητρίου Ζάρακα, Ασωπού, Αγγελώνας και Νομίων. Εκεί συζητήθηκαν ζητήματα γενικότερου αγροτικού ενδιαφέροντος.
Η επίσκεψη οργανώθηκε και συντονίστηκε από την εταιρεία foodstandard, στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής και επικοινωνίας του Προγράμματος Εργασίας ΟΕΦ που υλοποιεί η ΚΑΣΕΛΛ, ο ΑΣ Μολάων-Πακίων και ο ΑΣ Συκιάς.