Ημερίδα με θέμα “Αναπτυξιακές διαταραχές”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – Κ.ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ: ” Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τη συνεργασία μας με όλους το Δήμους της Περιφέρειας”

Μία ξεχωριστή επιστημονική εκδήλωση που “αγκαλιάστηκε” θερμά από τους πολίτες της Λακωνίας πραγματοποιήθηκε χθες ( Τετάρτη 4/3/20 ) στο μοναδικό χώρο του Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού της Σπάρτης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά μία συνθετική προσέγγιση στο θέμα των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών ( Δ.Α.Δ. ) που απασχολεί καθημερινά όλο και περισσότερο κόσμο. Την εκδήλωση διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ” σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη εκδήλωση έθεσε υπό την αιγίδα του ο Δήμος Σπάρτης που για πρώτη φορά συνεργάστηκε με ένα ιδιωτικό Κέντρο όπως είναι το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ  και προχώρησε στη συνδιοργάνωση της επιστημονικής ημερίδας.

Διακεκριμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων με τις ομιλίες τους βοήθησαν το κοινό να δει από μία άλλη οπτική γωνία το θέμα των Δ.Α.Δ. αναπτύσσοντας όχι μόνο τις ιατρικές, τις ψυχολογικές αλλά και τις κοινωνικές διαστάσεις του θέματος.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Εργοθεραπεύτρια Ελπίδα Κυριακίδου, ο κλινικός Νευροψυχολόγος Μάριος Σεβρισαριανός, η παιδοψυχίατρος Στεφανία Σπυροπούλου και δύο επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης: η ψυχολόγος Άννα Κομπούρη και η κοινωνική λειτουργός Σταυρούλα Πρεκεζέ.

Τόσο το επίπεδο των ομιλιών όσο και τα ενδιαφέροντα θέματα που αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις βοηθάνε τις τοπικές κοινωνίες να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα για θέματα δημόσιας υγείας αλλά και για ιατρικά θέματα που έχουν κοινωνικές διαστάσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης: Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου Γεωργία ( Τουρισμού και κοινωνικής πολιτικής ), Δεδεδήμου Γεωργία ( οικονομικών ), Κοπονικολός Δημήτριος ( τεχνικών έργων και δόμησης ) καθώς και πολλοί εκπρόσωποι ΑΜΕΑ από ολόκληρη την Ελλάδα.

 Συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Νοτίου Ελλάδας Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών Ελλάδας Δημήτρης Σηφάκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Λακωνίας Σταύρος Λαμπρινάκος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου διάβασε χαιρετισμό του Δημάρχου Σπάρτης Δούκα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άψογη συνεργασία του Δήμου Σπάρτης με το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί προς όφελος των πολιτών ολόκληρης της Λακωνίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας και Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ο οποίος μεταφέροντας το μήνυμα της Προέδρου του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Κατερίνας Καρνιαδάκη δήλωσε: “το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα συνεχίσει τις συνέργειες με όλους του Δήμους της Περιφέρειας προκειμένου να βοηθήσει τους τοπικούς πληθυσμούς στον τομέα της έγκυρης ενημέρωσης για ιατρικά θέματα αλλά και για θέματα ιατρικού τουρισμού. Το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης του Κέντρου μας για το 2020 περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα προσφερθούν στους πολίτες της Πελοποννήσου ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στο Κέντρο μας”.