Η ΕΛΜΕ Λακωνίας για την απόφαση της ΔΔΕ και τη λειτουργία των τμημάτων

Σχετικά με την απόφαση της ΔΔΕ Λακωνίας για τη λειτουργία των τμημάτων

Την Τρίτη 16-7-2019 εκδόθηκε απόφαση από τη ΔΔΕ Λακωνίας για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν ανά Γενικό Λύκειο , ανά τάξη και ανά ομάδα προσανατολισμού το σχολικό έτος 2019- 2020. Με την απόφαση αυτή ,η οποία βασίστηκε στην υπουργική απόφαση 96754/Δ2/14-6-2019, δεν εγκρίθηκε κανένα τμήμα προσανατολισμού στην Γ΄Τάξη στα παρακάτω Λύκεια .

  • ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ

  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

  • ΓΕΛ ΚΡΟΚΕΩΝ

  • ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

  • ΓΕΛ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

  • ΓΕΛ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

  • ΓΕΛ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Στα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια δεν εγκρίθηκαν ορισμένα τμήματα προσανατολισμού όπως : Ανθρωπιστικών στη Γ΄ Τάξη στο 1Ο ΓΕΛ Σπάρτης, ανθρωπιστικών στη Β΄ Τάξη στο 2ο ΓΕΛ Σπάρτης, ανθρωπιστικών, θετικής και υγείας στο 3ο ΓΕΛ Σπάρτης, ανθρωπιστικών, θετικής και υγείας στο ΓΕΛ Γυθείου, ανθρωπιστικών, θετικής και υγείας στο ΓΕΛ Σκάλας, ανθρωπιστικών, θετικής και υγείας στο ΓΕΛ Μολάων , ανθρωπιστικών, θετικής και υγείας στο ΓΕΛ Νεάπολης. Αντίστοιχα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στη Β΄Τάξη

Η απόφαση αυτή εφόσον διατηρηθεί, θα οδηγήσει πολλούς μαθητές είτε σε αλλαγή σχολείου προκειμένου να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση της επιλογής τους, είτε στο να επιλέξουν υποχρεωτικά άλλη κατεύθυνση ή και να εγκαταλείψουν το σχολείο. Η συνέπεια θα είναι πολλά σχολεία να κλείσουν.

Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αλλαγές στον αριθμό των τμημάτων του σχολείου και στον καθορισμό των κενών και των πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης και την έγκριση όλων των τμημάτων, ώστε να μην διαταραχτεί η λειτουργία των σχολείων, να μην ανατραπούν οι προγραμματισμοί σχετικά με τις ώρες των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολική μονάδα, αλλά κυρίως να προστατευτεί το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή των σπουδών τους.

Ζητάμε τη δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων το Σεπτέμβριο αφού ολοκληρωθούν και οι εκκρεμείς εγγραφές των μαθητών.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Κουμουνδούρος Γιάννης Σταυρόπουλος