Η Επιτροπή των Κατοίκων για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Ταφόπλακα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης;

« Εδώ , πολύ πονηρά , πάνε να περάσουν να μη γίνει το σχολείο» . Μ’ αυτά τα λόγια ο Αλέκος Βουνάσης , δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης , στη συνεδρίαση της 19-2-2020 , αποτύπωσε την στρατηγική της μειοψηφικής παράταξης της δημοτικής αρχής Σπάρτης , η οποία – με πρόταση του κ. Δούκα – πήρε θέση ΚΑΤΑ της πρότασης των κατοίκων για τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης Δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Εκπόνηση Μελέτης και Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης» .

Για μας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου – σχετικά με το θέμα – παραμένει μετέωρη , αφού η παράταξη του κ. Αργειτάκου δήλωσε σαφώς και ψήφισε πως : «αν υπάρχει πίστωση εγγεγραμμένη στην περιφέρεια για τη Μελέτη ψηφίζει την πρόταση των κατοίκων , διαφορετικά ψηφίζει την πρόταση του κ. Δούκα» .

Με δεδομένο ότι η πρόταση των κατοίκων έλαβε 10 ψήφους και η πρόταση Δούκα 12 ψήφους , ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Μοιράγια Σπ. , Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να εξακριβώσει ΑΜΕΣΑ , επισήμως και αρμοδίως , αν υπάρχει ή όχι εγγεγραμμένη πίστωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη Μελέτη του Σχολείου, ώστε να αθροίσει εκεί που πρέπει τις 8 ψήφους της παράταξης Αργειτάκου και να διαμορφωθεί η απόφαση , υπέρ ή κατά , για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Άλλωστε , μετά την ψηφοφορία κι εντός της διαδικασίας , ο κ. Μοιράγιας , απευθυνόμενος προς τον κ. Αργειτάκο , είπε το αυτονόητο :

«Θα διευκρινίσουμε αυτό (σημ: αν υπάρχει ή όχι πίστωση) και θα δούμε πού θα σας βάλουμε … ή στη μία ή στην άλλη » .

Η Επιτροπή των Κατοίκων επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά και διεξοδικά για το θέμα και την όλη συζήτηση που έλαβε χώρα στο δημοτικό συμβούλιο , μετά την οριστικοποίηση της απόφασης της 19-2-2020 .

20-2-2020

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ