Η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε δίωρη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020 ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, με την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Σοφία Ζαχαράκη, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Οικονομόπουλο και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου, για εκπαιδευτικά θέματα.

Σύμφωνα με τον προκαθορισμένο κατάλογο θεμάτων, ο κ. Πολίτης, αφού ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με τον αριθμό εκπαιδευτικών που είχε αιτηθεί στο Υπουργείο, υπογράμμισε ότι λόγω της συνεχούς αύξησης των διαγνώσεων αυτισμού παραμένουν ακόμα 18 λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στον νομό μας -σημειώνουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε ζητήσει ως λειτουργικά κενά 89 δασκάλους και 42 νηπιαγωγούς για ολόκληρο τον νομό, ενώ η σημερινή αιτήθηκε 122 δασκάλους και 48 νηπιαγωγούς για την πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Για το ζήτημα της πανδημίας, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε 2ωρη ενημερωτική τηλεσυνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του νομού για το ζήτημα της προστασίας από τον covid-19 στα σχολεία, όπου υποβλήθηκαν και ερωτήσεις προς τους ειδικούς ιατρούς και ότι -ευτυχώς- δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια αναστολή τμήματος ή τάξης σε σχολική μονάδα του νομού μας λόγω κορωνοϊού.

Για το κτιριακό ζήτημα υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης κατασκευής συγκροτήματος νηπιαγωγείων στην πόλη της Σπάρτης, προκειμένου να λήξει το πολυετές καθεστώς ενοικίασης καταστημάτων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων, όπως ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου ανάλογο συγκρότημα στον συνοικισμό του Δήμου Κορίνθου, αλλά και η στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γυθείου και η στέγαση/μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Τέλος, ενημέρωσε ότι στον νομό μας λειτουργεί πλήρως ο θεσμός της δίχρονης προσχολικής αγωγής και έτσι επωφελούνται αγωγής και εκπαίδευσης όλα τα προνήπια, όσο και τα εργαστήρια δεξιοτήτων για την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών και εκπαιδευτικών δράσεων στο 1ο 12/θ Δ.Σ. Σπάρτης και στο 7ο 2/θ Νηπιαγωγείο Σπάρτης, ενώ κάλεσε την Υφυπουργό να επισκεφτεί τον νομό μας και με την ευκαιρία να «διδάξει» αγγλικά στο 8ο 2/θ Νηπιαγωγείο Σπάρτης στο οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά η αγγλική γλώσσα -υπενθυμίζουμε ότι η Υφυπουργός, κ. Σοφία Ζαχαράκη, είναι εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας.