Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά και στα μικρά και στα μεγάλα χωριά του δήμου μας»

Στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων προχωρεί η ΔΕΥΑΤ στη Δημοτική Ενότητα Σκυρίτιδας και συγκεκριμένα στα χωριά Βλαχοκερασιά και Κερασιά. Πρόκειται για έργα, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα του πόσιμου νερού και επιλύουν χρόνια προβλήματα ύδρευσης.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης επισκέφθηκε τη Βλαχοκερασιά, το μεσημέρι της Δευτέρας (11/1/2021) και μίλησε για τη σημασία του έργου αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, αλλά και για το σύστημα επεξεργασίας που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των δύο χωριών να απολαμβάνουν καθαρό νερό.
«Ο Δήμος Τρίπολης και η ΔΕΥΑΤ είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες της πόλης και των χωριών, αφού για εμάς η βαρύτητα είναι η ίδια τόσο για την Πρωτεύουσα του Δήμου, όσο και για τις τοπικές κοινότητες. Δεν σταματάμε. Προχωράμε και υποβάλλουμε συνεχώς προτάσεις για νέα έργα, τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από αυτήν της ΔΕΥΑΤ» τόνισε ο κ. Κώστας Τζιούμης.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχοκερασιάς κ. Γεώργιος Κώτσινας υπογράμμισε ότι με τα έργα αυτά επιλύονται προβλήματα πολλών ετών για τα δύο χωριά και ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή.
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κατσαφάνας τόνισε ότι πρόκειται για έργα που είχε ανάγκη η περιοχή εδώ και χρόνια, σημειώνοντας ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υπήρχε καθόλου νερό και αναγκαστικά χρησιμοποιήθηκαν γεωτρήσεις και στην πορεία έγιναν μικροφράγματα για να εμπλουτίζονται από τα νερά του ποταμού.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ.

▪ Εγκαταστάθηκε στο χώρο της δεξαμενής της τ.κ. Βλαχοκερασιάς σύγχρονη αυτόματη μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού. Η αυτόματη μονάδα περιλαμβάνει φίλτρα αφαίρεσης σιδήρου και μαγγανίου, επεξεργάζεται το νερό γεώτρησης της περιοχής, είναι δυναμικότητας 25 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ανά ώρα και η ποιότητα του παραγόμενου νερού είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Διαθέτει, πλέον, σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας και τηλε-έλεγχο της συγκεκριμένης μονάδας.
▪ Ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη γεώτρηση έως τη δεξαμενή της τ.κ. Βλαχοκερασιάς. Το δίκτυο είναι από αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς διατομής Φ90 & Φ110. Το μήκος του δικτύου είναι 3.000 μέτρα.
▪ Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση νέου αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση της τ.κ. Βλαχοκερασιάς.