Κλασικές μελωδίες στην Βαμβακού

Παίρνουμε τα βουνά… μετά μουσικής!

Κλασικές μελωδίες ντύνουν το ορεινό τοπίο, περιηγήσεις και αναδρομές μας δένουν με τον τόπο

08-09 Αυγούστου 2020, Βαμβακού Λακωνίας

Ο Αύγουστος ήρθε και η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά! Πηγές, τρεχούμενα νερά, δάσος και πλούσια βλάστηση θα μας δροσίσουν. Κι αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε σε ένα ορεινό χωριό, πιστέψτε μας οι επιλογές είναι πολλές και αυτό το Σαββατοκύριακο, στη Βαμβακού Λακωνίας. Ελάτε να βρούμε μαζί τι κρύβεται στο δάσος, να παίξουμε στη φύση με τη φύση, να ταξιδέψουμε με τους ήχους του βιολιού, αλλά και να ανακαλύψουμε τις βαμβακιτικές ρίζες μας.

Ήρθε η ώρα μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν τι κρύβεται στο δάσος μέσα από ένα παιδαγωγικό εργαστήριο στην αγκαλιά της φύσης, μαζί με την Παρέα του Δάσους! Το Σάββατο 08/08, στις 12:00, ένα καλοκαιρινό οικογενειακό «κυνήγι θησαυρού» θα λάβει χώρα στα μονοπάτια της Βαμβακούς. Γονείς και παιδιά 6-12 ετών εξερευνούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και μαθαίνουν για τον κόσμο που μας περιβάλλει και τα πλάσματα που τον κατοικούν, παίζοντας μαζί!

Ελάτε το Σάββατο 08/08, στις 21:00, στο σχολείο της Βαμβακούς να γνωρίσετε, μέσα από ήχους και μελωδίες, ένα ακόμη μέλος του μουσικού σχήματος Όρος Ensemble, που δημιουργήθηκε στη Βαμβακού, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μουσικά έργα, που διηγούνται ιστορίες, απαγγέλουν ποιήματα, εκφράζουν σκέψεις και περιγράφουν εικόνες, θα πλημμυρίσουν το ορεινό τοπίο σε μια σόλο συναυλία βιολιού. Η Ειρήνη Κρικώνη θα παρουσιάσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με κλασική μουσική συνθετών της εποχής της. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Καραγιαννακίδης στο τσέλο και Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης στο ακορντεόν.

Μια πρωτότυπη δραστηριότητα αποκλειστικά για τους Βαμβακίτες ξεκινά με πρωτοβουλία της Vamvakou Revival. Ποιός ενδιαφέρεται να μάθει «από πού κρατάει η σκούφια του»; Ποιοί ήταν οι πρόγονοι του; Πώς έχει προκύψει το επίθετό του και πώς εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες; Ένας ενδιαφέρον τρόπος να ανακαλέσουν τις μνήμες τους και να δημιουργήσουν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους, συνδέοντάς την ξανά με το χωριό τους! Στόχος είναι μέσω των συνδέσεων αυτών να διασωθεί η ιστορία των ανθρώπων και κατ’ επέκταση να καταγραφεί η ιστορία και του ίδιου του χωριού. Το έναυσμα της διαδικασίας/έρευνας θα δοθεί την Κυριακή 09/08, στις 20:00, στην πλατεία του χωριού, σε μια συζήτηση γύρω από τα γενεαλογικά δέντρα και τις μορφές τους.

Όλο το Σαββατοκύριακο στο σχολείο της Βαμβακούς, παιδιά κάθε ηλικίας μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά, ενώ η ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη σε όλους και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Φυσικά, δεν μπορούν να λείπουν οι δραστηριότητες και οι περιηγήσεις στο βουνό και τη φύση, οι ξεναγήσεις στο χωριό, αλλά και τα μικρά γευστικά διαλείμματα στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο.

Ξεχωριστές καλοκαιρινές εμπειρίες, πού αλλού; Στη Βαμβακού, Λακωνίας!

Εσείς, ακόμα μένετε στην πόλη;

Τηρώντας τις αποστάσεις και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, πληροφορίες και κρατήσεις στο: www.vamvakourevival.org/events

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg