Με έμφαση στην σύγχρονη γαστρονομία η 14η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, που συνδιοργάνωσαν το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και διήρκησαν συνολικά 10 ημέρες με έμφαση στη σύγχρονη γαστρονομία των λακωνικών γεύσεων.

Διαφορετικό τόνο στις φετινές εκδηλώσεις έδωσε η διοργάνωση από τους εκθέτες μιας σειράς εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με βραδιά γαστρονομίας στο Κτήμα Θεοδωρακάκου και συνεχίστηκαν όλη την εβδομάδα με αφιερώματα στα λακωνικά προϊόντα – σε εστιατόρια και μπαρ με ειδικά menu, cocktail party κ.α.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, με ομιλίες και σύγχρονη μαγειρική από τον Νίκο Θωμά και ζαχαροπλαστική από τον Χρήστο Βέργαδο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το καθιερωμένο τριήμερο στην Σελλασία, με έκθεση  επιχειρήσεων και προϊόντων, παραδοσιακούς χορούς, μουσικές συναυλίες και φυσικά γαστρονομία, ενώ μια ξεχωριστή «νότα» έδωσαν τα παιχνιδομαγειρέματα των παιδιών με την κα Γιάννα Κατσουγκράκη.

Στα θετικά αποτελέσματα της Γιορτής για το 2017, πρέπει να καταγραφεί η επιτυχημένη συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κο Μίλτο Καρούμπα, ο οποίος παρουσίασε στη Σελλασία έξι σύγχρονες συνταγές, βασισμένες σε λακωνικά προϊόντα, οι οποίες και παραδόθηκαν στο Επιμελητήριο Λακωνίας και θα βρίσκονται στη διάθεση των λακωνικών επιχειρήσεων (εστιατορίων, ξενοδοχείων κλπ) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο βελτίωσης των προσφερόμενων από τις επιχειρήσεις υπηρεσιών.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες (ομιλητές, χορηγούς, εκθέτες κλπ.) για τη συμμετοχή τους στην 14η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού και ανανεώνουν το ραντεβού για το 2018.

Από την Οργανωτική Επιτροπή