Με επιτυχία η 11η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων

Από την μεγάλη προσέλευση του κοινού της πρωτευουσας χαρακτηρίστηκε η 11η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα.
Οι καταναλωτές έδειξαν για μια ακόμα χρονιά την ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα της Λακωνίας, σπεύδοντας να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν από κοντά τις επιχειρήσεις του νομού, να δοκιμάσουν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα της Λακωνίας, αλλά και να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς του νομού μας από τα περίπτερα των Δήμων. Επίσης έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, οι συνταγές, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά κκαι η ιστορία της ευρύτερης περιοχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Βαγγέλης Αποστόλου. Χαιρετισμό απηύθηναν στη συνέχεια οι βουλευτές του νομού κος Σταύρος Αραχωβίτης και κος Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Βαγγελής Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Ευρώτα κος Δήμος Βέρδος και η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασιάς κα Κατερίνα Τσαφατίνου. Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», κος Μανούσος Μανουσάκης.

Να σημειώσουμε ότι συνδιοργανωτές στην προσπάθεια αυτή είναι, ο Δήμος Σπάρτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, οι Δήμοι Ευρώτα και Μονεμβασιάς, καθώς και το Επιμελητήριο Λακωνίας, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων.

 

Γραφείο Τύπου
«Γιορτής Ελιάς και Λαδιού»