Νεοκλής Κρητικός: Τα Κέντρα Υγείας Νεάπολης και Γυθείου εντός του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών της COVID-19

Από μέρες είναι γνωστό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα διαθέσει κάθε εργαλείο, κάθε ιατρική μονάδα και εν γένει όλες της τις δυνάμεις για την πρόοδο του μεγάλου Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ειλημμένη η απόφαση και έχουν ενταχθεί στο εθνικό σχέδιο και τα Κέντρα Υγείας Νεάπολης και Γυθείου. Σήμερα με επικοινωνίες που είχα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μπορώ να σας ενημερώσω επίσημα για τα κάτωθι:

1.      Τα Κέντρα Υγείας Νεάπολης και Γυθείου είναι ενταγμένα στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά της COVID – 19.

2.      Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει έτοιμη την αναβάθμιση της πλατφόρμας, έτσι ώστε να είναι αποδεκτή η επιλογή των δύο νέων κέντρων εμβολιασμών, μόλις ανοίξουν.

3.      Όσοι έχουν πάρει ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης και επιθυμούν να αλλάξουν το μέρος εμβολιασμού, μπορούν να το πράξουν, να επιλέξουν δηλαδή το μέρος και αντίστοιχα να λάβουν νέο ραντεβού. Αφορά ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας στα Βάτικα.

4.      Η καθυστέρηση της ενεργοποίησης των δύο νέων κέντρων εμβολιασμού ακολουθεί την ποσότητα των εμβολίων που παραλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολούθως η Ελλάδα από την εταιρεία PfizerBiotech.

5.      Η Ελλάδα αναμένει εμβόλια από ακόμη τέσσερις εταιρείες, γεγονός που θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Είμαι βέβαιος ότι τυχόν δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στα Βάτικα θα επιλυθούν σύντομα. Η ελληνική Κυβέρνηση υλοποιεί το μεγαλύτερο εγχείρημα εμβολιασμού στην Ιστορία και φαίνεται ότι παρά τις δυσκολίες στην προμήθεια των εμβολίων, ένα ζήτημα με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαστάσεις, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνει εντός χρονοδιαγράμματος και επίτευξης του τελικού της στόχου, που είναι η επαναφορά στην κανονικότητα και η πλήρης άρση όλων των μέτρων περιορισμού.