Ο Γιώργος Στρατάκος από την ΕΑΣ Λακωνίας στην θέση Γ.Γραμματέα στο Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίστηκε ο Γιώργος Στρατάκος

Ο Γιώργος Στρατάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 με καταγωγή από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, είναι έγγαμος με τη Μαρή Οβακιμιάν και έχει ένα τέκνο, το Φίλιππο.

Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα «Γενετική Βελτίωση Αναπαραγωγή και Διατροφή Αγροτικών Ζώων» και Διδακτορικού με γνωστικό αντικείμενο «Μικροκλιματικές συνθήκες και Φυσιολογία Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων».

Ασκεί το επάγγελμα του Γεωπόνου από το 2007, ενώ από το Φεβρουάριο του 2016 είναι στέλεχος της ΕΑΣ Λακωνίας. Εκπονεί γεωργικές μελέτες και παρέχει συμβουλές σε γεωργικές επιχειρήσεις. Έχει πιστοποιηθεί ως Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων ISO 22000 και ISO 14001:2004.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Έχει εκλεγεί τακτικό μέλος των οργάνων συνδιοίκησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Συμβούλιο Τμημάτων Ζωικής Παραγωγής και Γενικού, Σύγκλητο και Πρυτανικό Συμβούλιο).

Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αν. Στερεάς του ΓΕΩΤΕΕ και Γενικός Γραμματέας του Γεωπονικού Συλλόγου Αττικής. Συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών όπως «Υλοποίηση των RIS3 στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Θεσσαλίας», «Εθνικός Σχεδιασμός Δράσης για την Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία 2014-2020», «Κατάρτιση της Εθνικής Στρατηγικής – Οδικού Χάρτη για τις Ερευνητικές Υποδομές της Χώρας», «Στρατηγικός σχεδιασμός του ΠΑΑ στον τομέα Γεωργία και Αγροδιατροφή», «Αξιολόγησης των Ινστιτούτων των Ερευνητικών Κέντρων στον τομέα των Βιοεπιστημών».

Επίσης μέλος ομάδας εργασίας για την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην προετοιμασία και οργάνωση εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.