Επίσκεψη του διεθνoύς φήμης σεφ Τόνι Καβαλιέρος (Tony Kavalieros) στο Δήμο Σπάρτης

Επίσκεψη του διεθνoύς φήμης σεφ Τόνι Καβαλιέρος (Tony Kavalieros) στο Δήμο Σπάρτης

O Δήμος Σπάρτης εκφράζει τις ευχαριστίες του στον σεφ κ. Τόνυ Καβαλιέρο, πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στην Αμερική, για την διήμερη επίσκεψη στον Δήμο μας και τα χωριά του, με σκοπό την καταγραφή και τη διάδοση των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας. Ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ βρέθηκε την Κυριακή 15/5 και τη Δευτέρα 16/5 στο Δήμο Σπάρτης και συγκεκριμένα στο Καστόρι και στην Πελλάνα, συνεχίζοντας το γαστρονομικό ταξίδι απολαύσεων με τίτλο Savor Greece, που προβάλει σε όλον τον κόσμο μέσα από το κανάλι του στο YouTube και της ιστοσελίδας του https://thegreekchef.us/.

Την Κυριακή 15/5 πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στο ιχθυοτροφείο Γεροντίδη / GFISH στο Καστόρι όπου ο κ. Ιωάννης Γεροντίδης παρουσίασε στον γνωστό σεφ τις πέστροφες και τους σολομούς που παράγονται στα κρυστάλλινα νερά του Αγίου Μάμα αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας GFISH από τα οποία ο γνωστός σεφ ξεχώρισε το καπνιστό συκώτι σολομού.

Τη Δευτέρα 16/5, ο ο κ. Καβαλιέρος βρέθηκε στην Πελλάνα, όπου με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πελλάνας πραγματοποίησε γυρίσματα στο εντυπωσιακό αρχοντικό Γκουζούλη, ένα πανέμορφο κτίριο του 19ου αιώνα που διατηρεί στο ακέραιο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και παραχωρήθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων από την οικογένεια Γκουζούλη, γνωστή για την κοινωνική της προσφορά στην περιοχή. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατερίνα Φέϊκου και τα μέλη του συλλόγου κα Βασιλική Σιγαλού και Κωνσταντίνα Καλαρέμα, μαγείρεψαν τοπικά πιάτα φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες του τόπου μας, όπως τηγανόψωμα με τυρί και μέλι και καγιανά με παστό χοιρινό και τυρί σφέλα.

Η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κα Γεωργία Ζαχαράκη ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Καβαλιέρο από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεσή του να επισκεφθεί το Δήμο μας και προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων με κάθε πρόσφορο τρόπο, ενώ συζήτησαν και για θέματα προβολής των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.

Ο Δήμος Σπάρτης θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια προβολής και προώθησης όλων των ειδικών μορφών τουρισμού και ειδικά για τον γαστρονομικό τουρισμό υπάρχει σχεδιασμός για την πραγματοποίηση σχετικών εκδηλώσεων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ –

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ