Έλληνες Μετανάστες στην Αυστραλία. Πληροφορίες Υπουργείο Μεταναστών Αυστραλίας

Η Μεγάλη Φυγή…

Ως γη της επαγγελίας φαίνεται η Αυστραλία για τους Έλληνες που ζητάει μετανάστες για δουλειά

Κατάσταση μη αναστρέψημη όπως όλα δείχνουν πλέον κατάντησε η ζωή στην Ελλάδα. Χιλιάδες νέοι με 2 και 3 πτυχία στην ανεργία και μεροκάματο ούτε για δείγμα. Στην απέλπιδα προσπάθεια για μια νέα ζωή στρέφουν πλέον τα βλέμματά τους την μακρινή Αυστραλία και την χώρα των καγκουρό. Εκεί που η μεγάλη Ήπειρος ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχθεί νόμιμους και μόνιμους ή προσωρινούς Έλληνες μετανάστες και τους προσφέρει ότι δεν κατάφερε η Ελλάδα. Δουλειά και προοπτική.

Χιλιάδες Έλληνες κυρίος νέοι με ηλικία γύρω στα 30 έχουν απευθυνθεί στην Αυστραλιανή πρεσβεία για πληροφορίες και αιτήσεις. Φυσικά δεν πρόκειται να δούμε καραβάνια μεταναστών όπως βλέπουμε στο δικό μας Αιγαίο με βάρκες και Πακιστανούς αλλά μια οργανωμένη προσέλευση εργατικού δυναμικού. Η Αυστραλία ζητά συγκεκριμένα επαγγέλματα τα οποία έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία της μακρινής χώρας ενώ τα δικαιολογητικά και τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας είναι συγκεκριμένα. Ρόλο για να σε δεχτούν παίζουν οι γνώσεις και το πτυχίο, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και  η γλώσσα. Οργανωμένα πράγματα σε ένα οργανωμένο κράτος. Ο καθένας που θα φύγει από την Ελλάδα αφού πρώτα των έχει δεχτεί η Αυστραλία θα ξέρει σε πια πόλη θα πάει σε πια εταιρία και τι εργασία θα κάνει και φυσικά πόσα χρήματα θα λαμβάνει.  Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ πως το Ελληνικό στοιχείο στην Αυστραλία και ειδικά στην Μελβούρνη είναι μεγάλο με την ομογένεια να χαρακτηρίζεται από τις πιο ζεστές και οργανωμένες στο κόσμο.

Τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση αυτή την στιγμή είναι στον κατασκευαστικό κλάδο και ειδικότητες γύρω από οικοδομή, Επαγγέλματα υγείας όπως Γιατροί και Νοσηλευτικό προσωπικό, ειδικότητες και τεχνικοί γύρω από το αυτοκίνητο ενώ αναμένεται και αύξηση της ζήτησης σε νέες τεχνολογίες και πληροφορική.

 

Πληροφορίες στο http://www.immi.gov.au