Φτιάξ’ το μόνος σου…Μπορεις… Παλαίωση χαρτιού..!!

Σήμερα θα συνεχίσουμε τις κατασκευές με μια ακόμα πιο απλή και εύκολη ιδέα, όχι με αγνό σκοπό, αλλά με στόχο να προσηλυτίσουμε στην ομάδα μας και κάποιους που πιστεύουν ότι δεν τα καταφέρνουν. Μια πολύ εύκολη τεχνοτροπία για το πώς θα κάνετε ένα φύλλο χαρτιού να φαίνεται παλαιωμένο.

 

Και που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τόσο ωραία τεχνική;

q       Πολλές κόλλες χαρτιού μαζί, δεμένες με σπάγκο ή ύφασμα, κορδέλα ή δαντέλα και τοποθετημένες σ’ ένα διάφανο βάζο είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση διακόσμησης.

q       Ένα θέλετε τυπώνοντας πάνω στο χαρτί- πριν κάνετε την διαδικασία- το ανάλογο κείμενο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ένα πρωτότυπο προσκλητήριο. Για γάμο ή βάπτιση, με την ανάλογη διακόσμηση φυσικά, για ένα θεματικό πάρτι ή για ένα ρομαντικό γράμμα.

q       Σε επίσημα γεύματα μπορείτε να γράψετε τα ονόματα των καλεσμένων σας και να τοποθετήσετε το χαρτάκι σε ένα πιάτο, ποτήρι ή δεμένο στην χαρτοπετσέτα, υποδεικνύοντας έτσι την θέση του καλεσμένου.

q       Μπορείτε ακόμα να ετοιμάσετε στον ελεύθερο χρόνο σας, τέτοιες κόλλες χαρτιού, με ευχές ή γνωμικά και να συνοδεύετε με αυτές τα δωράκια που κάνετε.

q       Μια ιδέα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας είναι να τυπώσετε ή να σχεδιάσετε με το χέρι ένα χάρτη θησαυρού. Κρύψτε έναν θησαυρό, κάτι που ξέρετε ότι θα ευχαριστήσει τα παιδιά σας, δώστε τους το χάρτη και αφήστε τα να περάσουν μια μικρή περιπέτεια. Ειδικά για πάρτι ή για μια βροχερή και βαρετή ημέρα, είναι μια ενασχόληση που θα τα κρατήσει απασχολημένα ευχάριστα.

 Πάμε να δούμε τώρα την τεχνική αυτή. Χρειαζόμαστε διάφορα είδη χαρτιού, σε υφή και πάχος, καφέ ή τσάι, αντικολλητικό χαρτί, την κουζίνα μας και ένα κερί.

Παίρνουμε το φύλλο του χαρτιού μας και με το χέρι σκίζουμε το τελείωμα του, αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο, ώστε να φαίνεται ταλαιπωρημένο. Μπορούμε ακόμα και να το τσαλακώσουμε ελαφρώς όλο ή σε κάποιο σημείο.

Έπειτα το βάζουμε σε ένα δοχείο ώστε να μην λερώσουμε και είτε το βρέχουμε ολόκληρο με καφέ ή τσάι, είτε με ένα σφουγγάρι ή με το χέρι μας το βρέχουμε σε κάποια σημεία του.

 

Το αφήνουμε να στεγνώσει ή επιταχύνουμε την διαδικασία στεγνωνοντάς το με το πιστολάκι των μαλλιών. Μπορούμε ακόμα να το βάλουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και στους 200Ο C και να το ψήσουμε στο φούρνο έως ότου στεγνώσει περίπου για 5-7 λεπτά.

Τέλος αν θέλουμε να τονίσουμε κάποια σημεία στα τελειώματα του χαρτιού, μπορούμε να τρίψουμε πάνω του όσο είναι ακόμα λίγο νωπό, λίγο καφέ. Αφήνουμε να απορροφηθεί για να πάρει μια πιο σκούρα απόχρωση και σκουπίζουμε τα υπολείμματα.

 

Άλλος τρόπος είναι να το κάψιμο ελαφρώς πάνω από ένα κερί. ΠΡΟΣΟΧΗ: κάντε αυτή την διαδικασία κοντά στον νιπτήρα. Δεν θέλετε να πάρετε φωτιά.

Αυτή ήταν η πρότασή μας και πραγματικά ελπίζουμε να την δοκιμάσετε. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και μέχρι την άλλη εβδομάδα……… Καλές κατασκευές!

Φιλικά,

για του αναγνώστες

του report24.gr

 Διώνη