Φωτιές σήμερα… Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό

Απειλητικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Αμφιάρειο του Ωρωπού, σε καλλιεργήσιμη έκταση με πολλά πεύκα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες που διατρέχουν κίνδυνο. Κάτοικοι ανέφεραν ότι οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών. Καπνοί καλύπτουν τον ουρανό από τον Ωρωπό μέχρι τον Άγιο Στέφανο. Επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 25 οχήματα, 50 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου, η οποία προς το παρόν δεν απειλεί οικίες. Μάχη με τις φλόγες δίνουν στο σημείο 18 οχήματα επανδρωμένα με 36 πυροσβέστες.

Εστίες πυρκαγιάς σε Μέγαρα και Πρέβεζα

Άλλη μία εστία πυρκαγιάς ξέσπασε στις 12.25 στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα, σε αγροτοδασική περιοχή. Οι φλόγες προς το παρόν δεν απειλούν σπίτια. Επιχειρούν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, ενώ 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο βοηθούν το έργο της κατάσβεσης με συνεχείς ρίψεις νερού.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έλαβε σήμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας για εκδήλωση φωτιάς στο πνευματικό φάρο πλησίον οικισμού Νεοχωρίου.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν τρία επανδρωμένα οχήματα με έξι άντρες της Πυροσβεστικής. Η έκταση που κάηκε είναι αγροτική-χορτολιβαδική και προσδιορίζεται στα 1,5-2 στρέμματα περίπου.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

zougla.gr