“Κάντο Μόνος σου”.. Διακόσμηση γλαστρών..!!

Η άνοιξη σχεδόν τελείωσε και σίγουρα όλοι όσοι έχουν κάποιο χώρο, μπαλκόνι, αυλή, κήπο, σκέφτονται πως θα τα αναζωογονήσουν και θα τα αναδείξουν. Η πρότασή μας και αντικείμενο αρκετά εύκολο για να ξεκινήσουν ακόμη και αρχάριοι σ΄ αυτό τον τομέα, είναι η διακόσμηση γλαστρών.

Πριν επιλέξετε τα αγαπημένα σας φυτά και χωρίς να ξοδέψετε μεγάλα ποσά σε γλάστρες, δοκιμάστε να ανανεώσετε αυτές που ήδη έχετε.

1.      Με σπάγκο ή σχοινί, χρωματιστό ή όχι και μέγεθος ανάλογο της γλάστρας που θέλετε να διακοσμήσετε. Καλύπτετε με ένα πινέλο το κάτω μισό της γλάστρας με ατλακόλ (διάφανη) και σιγά σιγά τυλίγετε το σχοινί γύρω της. Συνεχίζετε να βάζετε ατλακόλ ανεβαίνοντας σταδιακά προς το χείλος της γλάστρας. Στερεώνετε με αρκετή κόλλα το τέλος του σχοινιού σε σημείο που δεν θα φαίνεται.

2. Μπορείτε ακόμα με ακρυλικά χρώματα να μεταμορφώσετε οποιοδήποτε πλαστική ή κεραμική γλάστρα, στους χρωματισμούς που επιθυμείτε.

Με χαρτοταινία μπορείτε να τυλίξετε την γλάστρα και να δημιουργήσετε ρίγες, πολύχρωμες ή απλά διχρωμία. Προσοχή: πρέπει το κάθε χρώμα να στεγνώνει πριν προχωρήσετε στο επόμενο.

Στο εμπόριο υπάρχει κιμωλία σε χρώμα ζωγραφικής. Βάφετε την γλάστρα μαύρη (όλη ή ένα κομμάτι της) και με κιμωλία ή λεπτό πινέλο γράφετε στην σκούρα επιφάνεια το όνομα του φυτού που φιλοξενεί.

Εναλλακτικά σε μια μονόχρωμη γλάστρα, για όσους δεν έχουν σταθερό χέρι ώστε να χειριστούν πινέλο, με ένα μαύρο μαρκαδόρο μόνιμης βαφής μπορείτε να γράψετε ένα γνωμικό που σας αρέσει, ένα όνομα, μια συνταγή που χρησιμοποιεί το μυρωδικό της γλάστρας.

3. Και τέλος σε μια παλιά πήλινη γλάστρα ή σε μια πέτρινη μπορούμε απλά να τονίσουμε το πέρασμα του χρόνου με ρομαντική διάθεση. Μια δαντέλα τυλιγμένη γύρω της, ένα κομμάτι ύφασμα με ιδιαίτερο σχέδιο, παλιά κουμπιά, φιόγκοι και κορδέλες σίγουρα θα μας δώσουν ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο αποτέλεσμα.

Αυτές ήταν κάποιες ιδέες χωρίς μεγάλο κόστος και με στόχο να μπορέσουν όλοι όσοι αποφασίσουν να το δοκιμάσουν, να έχουν ένα καλόγουστο αποτέλεσμα. Η δική σας ιδιαίτερη γλάστρα, φυτεμένη μ’ ένα φυτό που θα ταιριάζει σε εσάς, στο χώρο σας ή σ΄ έναν δικό σας άνθρωπο, σίγουρα θα είναι ένα δώρο που θα ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το με θετική σκέψη και διάθεση! Ένας καινούργιος κύκλος ξεκινάει. Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας!

Καλές δημιουργίες!

Φιλικά και Αποκλειστικά για τους Αναγνώστες του report24.gr
Διώνη