Ο Γιάννης Γρυπιώτης μέσα στους 60 Δημάρχους για το Κίνημα Ανατροπής..!!

2

Από τους 60 δημάρχους που συμμετέχουν στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, οι 9 προέρχονται από την Πελοπόννησο και  ο ένας απο την Λακωνία. Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν τονίζουν ότι πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για τους:Αναστασόπουλος Ευστάθιος (Μεσσήνης),Γκάτζιος Κωνσταντίνος(Επιδαύρου), Γρυπιώτης Ιωάννης (Ευρώτα), Καμπόσος Δημήτριος (Άργους – Μυκηνών), Καφαντάρης Δημήτριος(Πύλου – Νέστορος), Μαραμπέας Ιωάννης (Δυτικής Μάνης), Νίκας Παναγιώτης(Καλαμάτας), Σταθόπουλος Αριστείδης (Οιχαλίας), Σφυρής Δημήτριος (Ερμιονίδας).

 Όπως λένε στόχος τους είναι «να καταστεί η Αυτοδιοίκηση ουσιαστικός συν-διαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Κι όχι ζητιάνος της Κεντρικής Εξουσίας και των Περιφερειών».

Οι δήμαρχοι με την κίνησή τους αυτή επιχειρούν να διαμορφώσουν μια νέα προγραμματική ατζέντα, που θέτει ως προτεραιότητες:
1. Τη  Διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.

2. Τη Διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου.

3. Συνταγματική Αναθεώρηση : Ευκαιρία για την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης

4. Νέους ρόλους κι αρμοδιότητες στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής

 

Δείτε την τοποθέτηση του Γιάννη Γρυπιώτη στην Τηλεόραση Best στο 3.20 λεπτό