Σαλαμίνεια 2014 στην Σπάρτη…

00

Ο Όμιλός μας στα πλαίσια της 14ης πολιτιστικής εκδήλωσης, της οποίας είχε την πρυτανεία για το τρέχον έτος, αφιερωμένη  στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία  το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Λακώνων  ποιητών στο Διοικητήριο Λακωνίας, την εκδήλωση με θέμα: «ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2014-Συμμετοχή και προσφορά της Αρχαίας Σπάρτης στη ναυμαχία της Σαλαμίνας».

   Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης, Δρ Μαρία Τσούλη, Αρχαιολόγος-Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων της

Ε΄ ΕΠΚΑ, ανέπτυξε το θέμα «Οι Λακεδαιμόνιοι στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Διερευνώντας τη φυσιογνωμία της Σπάρτης την περίοδο των περσικών πολέμων με βάση τα νεότερα ανασκαφικά στοιχεία»  και η Δρ Μεταξία Παπαποστόλου, Φιλόλογος, ανέπτυξε το θέμα «Ο χορός στην Αρχαία Σπάρτη τα αρχαϊκά και κλασσικά χρόνια»

    Επίσης παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα: της  Πολιτιστικής Ένωσης  Περάματος με χορούς της Δυτικής Θράκης, του Λαογραφικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο χορός της τράτας» με χορούς των Μεγάρων, του Χορευτικού Συλλόγου Αργολίδας Δήμου Επιδαύρου με χορούς από το Καβακλί Θράκης, του Λαογραφικού-Χορευτικού Συλλόγου «Η ΡΕΑ» Άσσου Κορινθίας με χορούς των Βλαχόφωνων Ελλήνων Αν. Μακεδονίας και του Ομίλου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών-Εθίμων  «Η ΠΥΡΡΙΧΗ» με χορούς από την Θεσσαλία.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου, αιδεσιμότατος Πατήρ Ανδρέας Κόνιαρης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωμίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος  Σπάρτης κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος και πλήθος κόσμου.

    Στο τέλος της εκδήλωσης υπογράφηκε από τις αντιπροσωπείες των πέντε φορέων το πρωτόκολλο της πρυτανείας της εκδήλωσης για το έτος 2015, την οποία πρυτανεία ανέλαβε η πόλη των Μεγάρων και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο χορός της τράτας».

      Θερμές ευχαριστίες του Ομίλου μας προς: την  Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την Κα Αντιπεριφερειάρχη για την παραχώρηση της αίθουσας, τις κυρίες  Μαρία Τσούλη και Μεταξία Παπαποστόλου για τις εμπεριστατομένες  ομιλίες τους, τις αντιπροσωπείες  και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τα ΜΜΕ για την προβολή  της εκδήλωσης  και  τον  δημοσιογράφο  Ηλία Μπόνο για την εξαιρετική παρουσίαση της όλης εκδήλωσης.

 

                                                                             ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

000 0 3 4