Τα αεροβόλα του «Λεωνίδα» για την Άλωση της Πόλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας αεροβόλων όπλων Α κατηγορίας που διοργάνωσε ο Σκοπευτικός Όμιλος Λακεδαιμονίων «Λεωνίδας» σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης το Σαββατοκύριακο 26 – 27  Μαΐου 2012 στο Σκοπευτήριο στο Παρόρι (Σπάρτη). Οι αγώνες έγιναν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης με την επωνυμία «Παλαιολόγεια 2012». Ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στην επέτειο της πτώσης της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453).

Στο αεροβόλο πιστόλι των ανδρών νικητής ήταν ο Χάρης Τσαχάκης (ΖΕΥΣ) με 577/600 που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση στο αγώνισμα. Ακολούθησαν τρεις σκοπευτές του ιδίου συλλόγου: Γιώργος Μακρής 555/600, Ακης Πετρίδης 547/600 και Θωμάς Τσιλαλής 537/600. Στο αεροβόλο πιστόλι των γυναικών την ίδια επίδοση (362/400) έκαναν δυο αθλήτριες, αλλά την πρώτη θέση κατέλαβε η Κατερίνα Παπαλουκά (ΖΕΥΣ) με δεύτερη την Γεωργία Αθανασοπούλου (ΑΣΣΕΕΑΣ). Στο αεροβόλο τουφέκι των ανδρών πρώτος ήταν ο Παναγιώτης Ορφανός (ΖΕΥΣ) με 552/600 και στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες η Ελένη Γύμπαση (ΖΕΥΣ) με 363/400.

Να σημειωθεί η παρουσία αρκετών παιδιών (μέχρι 12 ετών) γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει διάθεση για ανάπτυξη και δια΄δοση του σπορ στην περιοχή.

Οι αγώνες έγιναν στο Σκοπευτήριο αεροβόλων με την επωνυμία «Αλέξανδρος και Ιωάννης Θεοφιλάκης» στο Παρόρι του Δήμου Σπάρτης. Το Σκοπευτήριο έχει πάρει το όνομα δυο εξαιρετικών σκοπευτών από τη Σπάρτη που διέπρεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης (1912) και της Αμβέρσας (1920). Συνολικά κατέκτησαν δυο ασημένια μετάλλια και άλλες οκτώ φορές μπήκαν μέσα στην  πρώτη εξάδα των αγωνισμάτων που έλαβαν μέρος στις δυο αυτές διοργανώσεις. Στη φωτο οιτρείς πρώτοι αθλητές στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών με τον Δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο.

skopeftis.gr