Άμεση σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ευρώτα

Άμεση σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ευρώτα

Σε εστίες υπερμετάδοσης του covid 19 εξελίσσονται τα σχολεία. Να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς, να βρούμε αίθουσες, να κάνουμε τακτικές απολυμάνσεις, να αραιώσουμε τα τμήματα, να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία λέγαμε τον Σεπτέμβριο .
«Αυτά δεν γίνονται». Όπως δεν γίνεται και να αυξήσουμε τις ΜΕΘ και να ενισχύσουμε γενικά τη δημόσια περίθαλψη, ώστε να μην καταλήξουν τροχονόμοι οι νοσοκομειακοί. Αυτά έλεγαν οι της κυβέρνησης και επαναλάμβανε η δημοτική αρχή.
Τα αποτελέσματα; Στο βαθύ κόκκινο του χάρτη η Λακωνία . Πολλά κρούσματα στο Δήμο Ευρώτα. Έκλεισε το δημοτικό σχολείο στο Βλαχιώτη.
Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι με αυτά τα πρωτόκολλα και αυτή την πολιτική τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα παρότι θα βρίσκονται πάντα πρόθυμοι αιρετοί και επιστήμονες να αναμασούν το αφήγημα που προωθεί όλο το πολιτικο-επιχειρηματικό σινάφι.
Το χειρότερο αποτέλεσμα της πανδημίας -χειρότερο και από τους είκοσι χιλιάδεςνεκρών- θα είναι η επικράτηση της αντίληψης ότι θυσιάζουμε όσους χρειάζεται προκειμένου να μη διαλυθεί η οικονομία . Θα είναι η ανάδυση ενός νέου φασισμού που συγκροτείται και αναπαράγεται μέσα στην κοινωνία γύρω από τις αμέτρητες συνωμοσίες, την άρνηση της πραγματικότητας ( είτε από τοπικούς ιερείς κι εκκλησίες , είτε από πάσης φύσεως σκοταδιστές) και της αλληλοσφαγής στο όνομα μιας υποτιθέμενης «ελευθερίας». Θα είναι να αποδεχτούμε την τραγωδία του αναξιοπρεπούς θανάτου και των άθλιων συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας σε διαλυμένα νοσοκομεία και μια ζωή που αξίζει μόνο όσο παράγει τα κέρδη των πλουσίων, ενώ παράλληλα γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη, από τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας, την εμπορευματοποίηση των πάντων.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ζητεί την άμεση συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου επειδή διανύουμε μία κρίσιμη και επικίνδυνη περίοδο, λόγω των αυξημένων περιστατικών της πανδημίας του COVID 19 στον Δήμο μας. Το άμεσο κλείσιμο των σχολείων είναι μονόδρομος. Τα υπόλοιπα θα τεθούν στο συντονιστικό. Η πρωτοβουλία κρίθηκε αναγκαία αφενός για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και αφετέρου να βελτιωθεί ο βαθμός ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων και Υπηρεσιών.

Γεώργιος Μαρουδάς, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ».

Δημήτριος Νταλιάνης, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ».

Γεώργιος Κυλάκος, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».