Έρευνα Θετικού Σοκ – Οι πιο Ευτυχισμένοι Δημότες είναι οι Σπαρτιάτες. Δείτε τις λεπτομέρειες!

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα από μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο διάστημα οι Δημότες του Δήμου Σπάρτης βρίσκονται στην πρώτη θέση Πανελλαδικά και στον βαθμό συναισθήματος Ευτυχίας  με την πολύ ευχάριστη διαβίωση και την ομαλή και εύρυθμη καθημερινότητα στον Δήμο μας.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η έρευνα με όλα τα στοιχεία που θα δει το φως της δημοσιότητας το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρων Δημοτών και από άλλους Δήμους της χώρας με τους πιο αισιόδοξους να κάνουν λόγω και για ενδιαφέρον από Ευρωπαίους Πολίτες να μετακομίσουν μόνιμα στη Σπάρτη.

Η άρτια λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα καθημερινότητας, οι υπερσύγχρονες υποδομές, τα απαράμιλλής αρχιτεκτονικής αξίας Δημοτικά κτηριακά συγκροτήματα, οι καλοσυντηρημένοι χώροι πρασίνου με τις σύγχρονες παιδικές χαρές σε συνδυασμό με τα βαθιάς ιστορικής αξίας αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης και ολόκληρου του Δήμου σε προθήκες με φωτισμό και περιγραφή συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα πολλαπλών θετικών συναισθημάτων για κάθε μόνιμο κάτοικο αλλά και επισκέπτη.

Ειδικά για τους εκατοντάδες καθημερινούς Τουρίστες που χαίρονται την ομορφιά του κέντρου της πόλης και αισθάνονται σαν να περπατούν υπο τους ήχους χαλαρής μουσικής χαλί, στα ένδοξα χώματα που ζούσε ο Λεωνίδας και οι 300 λαμβάνοντας φεύγοντας μετά από τις  μοναδικές διακοπές στον τόπο μας Πεντακάθαρο γάργαρο νερό από τον Ευρώτα και χώμα από τον ένδοξο τόπο μας.

Μέσα σε όλα αυτά για την πρώτη θέση στην έρευνα έπαιξαν ρόλο και τα αυτονόητα για τους Δημότες της Σπάρτης που για άλλες περιοχές δυστυχώς δεν είναι…όπως η αστραφτερή καθαριότητα στους δρόμους και τις γειτονιές χωρίς ίχνος από σκουπίδια, οι καλά μελετημένοι και διαγραμμισμένοι δρόμοι εντός πόλης χωρίς κανένα ίχνος λακούβας που φέρνουν τους υπευθύνους της Φόρμουλα 1 να σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τον πρώτο αγώνα επι Ελληνικού εδάφους.

Επίσης τα μεγάλα καθαρά και ομοιόμορφα πεζοδρόμια πάνω στα οποία βλέπεις μόνο όμορφες γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια, ο υπερ σύγχρονος ποδηλατόδρομος ο οποίος σε οδηγεί σε όλη την πόλη αλλά και τα περίχωρα έχοντας στάσεις για νερό και αέρα, τα υπόγεια πάρκινγκ μέσα στα οποία παρατηρείς τα αρχαιολογικά ευρήματα εντός ειδικού γυαλιού και τέλος εννοείται ο απίστευτος δημοτικός φωτισμός ο οποίος χάρη στην τεχνολογία των φωτοβολταϊκών κάνει την πόλη τις βραδινές ώρες πραγματικά σαν να είναι ημέρα.

Τέλος κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι αυτού του Δήμου καθώς έχει να παρατηρηθεί έστω και μια απλή κλοπή πάρα πολύ καιρό με τα ποσοστά εγκληματικότητας να είναι σε μηδενικά επίπεδα ενώ οι κλειδαριές στις πόρτες είναι μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο στο σύνολο των κατοικιών χωρίς να έχουν καμία ουσιαστική λειτουργία.

Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε και να κουράσουμε τον κόσμο και να λένε οτι περιαυτολογούμε για τα  υπερ σύγχρονα Αθλητικά Κέντρα που διαθέτουμε ως Δήμος με τα κλειστά γυμναστήρια Μπάσκετ και Βόλεϊ, το κλειστό κολυμβητήριο με πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, τα γήπεδα τένις και γκολφ όπως και τα κτήρια που φιλοξενούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες όλο το έτος.

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε και το πιο σπουδαίο έργο που υπάρχει και έχει κάνει την Παγκόσμια Κοινότητα να παραμιλά για την Σπάρτη και δεν είναι άλλο απο το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Λεωνίδα στη νέα Είσοδο της Σπάρτης (τύπου κολοσσού της Ρόδου) όπου ανάμεσα στα πόδια περνά ο νέος δρόμος ενώ πάνω στο σώμα φιλοξενούνται αίθουσες εκδηλώσεων πολυτελή καφέ και εστιατόρια έχοντας άμεση θέα προς το χιονοδρομικό κέντρο Ταυγέτου. Μάλιστα πολλοί λένε πως για το 2022 ο κόσμος που θα ανέβει στο άγαλμα θα ξεπεράσει σε αριθμό τους επισκέπτες του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι.

Θα αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας που θα δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες μήνες…χρόνια…και αν…όπως και με μεγάλη λύπη θα αναφέρουμε πως το παραπάνω κείμενο πολύ θα θέλαμε να το γράφαμε μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα παρά σήμερα που είναι…Πρωταπριλιά.!!!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάποιος μελλοντικός αρθρογράφος να δει το σημερινό άρθρο και να πει…τελικά κάποια από αυτά…Έγιναν!

Καλό Μήνα!

Γιάννης Παυλάκος