Έφυγε από την ζωή η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου

Η απώλεια της Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, συζύγου του αείμνηστου μεγάλου ευεργέτη της Σπάρτης Γεωργίου, ήρθε σε μια στιγμή όπου στην πόλη μας επικρατεί ένα νοσηρό κλίμα απαξίωσης, αντιπαλότητας και απογοήτευσης.
Ίσως αυτή θα ήθελε η κα Χρυσαυγή να είναι η τελευταία προσφορά της στη λακωνική πρωτεύουσα, που αγάπησε πολύ, αν και δεν ήταν γενέτειρά της, να μας θυμίσει δηλαδή το χρέος μας να προσφέρουμε ανιδιοτελώς ό,τι μπορεί ο καθένας μας για την πρόοδο του τόπου μας, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.
Και κάτι τελευταίο: Ήταν Απρίλιος του 2010 όταν έφυγε, πλήρης ημερών, ο Γεώργιος Σαϊνόπουλος. Θα μου μείνει αξέχαστη η μικρή σχετικά συμμετοχή Σπαρτιατών στην Εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης. Για μένα ήταν μία ”μαύρη ημέρα” για τον τόπο μας, όχι τόσο για τη φυσική απώλεια (ήταν 96 ετών) ενός ”γίγαντα”, όσο για την αδιαφορία (για να μην πω αχαριστία) μεγάλης μερίδας Σπαρτιατών.
Όποιος δεν τιμά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον…
κ. Γιώργο και κα Χρυσαυγή σας ευχαριστώ θερμά για την ανιδιοτελή αγάπη σας, το ήθος σας και την τεράστια συμβολή σας στη πολιτιστική (κυρίως) αναβάθμιση του τόπου μας!! Ας είναι αναπαυμένες οι ψυχές σας!!
Δημητρης Μπαγιώκος