Αιτήσεις ζημιάς από παγετό στα Βαλέντσια Δήμου Ευρώτα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ

Από την Πέμπτη 17 Μαρτίου και έως τις 31 Μαρτίου 2022 θα γίνονται οι αιτήσεις ζημιάς από παγετό στην παραγωγή πορτοκαλιών ποικιλίας Βαλέντσια για όλες τις κοινότητες του Δήμου Ευρώτα.

Η υποβολή των δηλώσεων ζημιάς αφορούν στον παγετό της 27ης Ιανουαρίου 2022 και αφορά αποκλειστικά στην ποικιλία Βαλέντσια, καθώς τα υπόλοιπα είδη που ζημιώθηκαν έχουν ήδη δηλωθεί σε προηγούμενες ημερομηνίες.

Διευκρινίζεται ότι τα πορτοκάλια ποικιλίας Βαλέντσια στις κοινότητες Γλυκόβρυσης, Αγίου Ιωάννη, Γουβών και Απιδιάς που δηλώθηκαν για ζημιές από χαλάζι της 01-02-2022 δε θα ξαναδηλωθούν στην αναγγελία του παγετού.

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μόνο κατόπιν ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Δήλωση καλλιέργειας ΕΛΓΑ 2021 (αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021).

  2. Αστυνομική ταυτότητα.

  3. Βιβλιάριο Τράπεζας.

Τα τέλη εκτίμησης που καταβάλλονται από τους παραγωγούς με τη δήλωση ζημιάς για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι (0,10 €) ανά δένδρο.

Να σημειωθεί ότι εάν ο ενδιαφερόμενος συγκομίσει το δηλωθέν αγροτεμάχιο πριν πραγματοποιηθεί η εκτίμηση από γεωπόνο του ΕΛΓΑ, για να γίνει η εκτίμηση οφείλει να αφήσει ασυγκόμιστα δέντρα «μάρτυρες» κατανεμημένα σε όλο το αγροτεμάχιο (ικανός αριθμός δένδρων).

Απαραίτητο να επισημανθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι κατά την προσέλευσή τους για δήλωση ζημιάς θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κατά του Covid-19. Ειδικότερα:

1. Για την αποφυγή συνωστισμού η προσέλευση θα γίνεται αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού με τον ανταποκριτή της αντίστοιχης κοινότητας.

2. Οι παραγωγοί θα εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (rapid test αντιγόνου 48 ωρών

3. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Αναλυτικά στοιχεία, προκειμένου να κλείσετε ραντεβού με τον αρμόδιο ανταποκριτή ανά κοινότητα, παρέχονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ευρώτα και στον σύνδεσμο https://bit.ly/3JiXsHA.