Αναγκαίος ο χαρακτηρισμός της Σπάρτης ως προβληματική – άγονη περιοχή Α κατηγορίας

Δελτίο Τύπου

 

Νεοκλής Κρητικός: «ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ Ν.Μ. ΣΠΑΡΤΗΣ: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ-ΑΓΟΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ»

Κατά κοινή παραδοχή, η υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού της Ν.Μ. Σπάρτης, συνιστά το κυριότερο πρόβλημά της.

Μια θέση που συμμερίζεται φυσικά και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με ένα βασικό ζητούμενο: τη μετατροπή του χαρακτηρισμού της Σπάρτης από προβληματική-άγονη περιοχή Β’ Κατηγορίας, στην Α’ Κατηγορία.

Ειδικότερα, ο κ. Κρητικός παρέθεσε ικανά παραδείγματα προκηρύξεων, που καταδεικνύουν την αδυναμία επίτευξης στελέχωσης. «Διαδοχικές προκηρύξεις των τελευταίων τριών ετών απέβησαν άγονες, με συνέπεια το Νοσοκομείο να στερείται των υπηρεσιών ειδικοτήτων ή να μην έχει την απαιτούμενη επάρκειά τους», διευκρινίζει. Επιπρόσθετα, εξέθεσε στον Υπουργό, τους λόγους για τους οποίους ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός για τη Σπάρτη και κατ’ επέκταση για το νοσοκομείο της, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος, παρέχοντας τα αντίστοιχα κίνητρα προσέλκυσης για το ιατρικό προσωπικό.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ, γιατί πιστεύω, πως οφείλουμε να βοηθήσουμε για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ν.Μ., προς όφελος της δημόσιας υγείας», επισημαίνει ο Νεοκλής Κρητικός.