Ανακοίνωση του ΚΚΕ Λακωνίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Μονόδρομος για το λαό το δυνάμωμα του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου!

Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, θέλουν να έχουν σταθερή μόνιμη δουλειά, εισόδημα που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες τους, ασφάλιση και σύνταξη, αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, αποκλειστικά δωρεάν παιδεία, θέλουν να έχουν χρόνο ανάπαυσης, ψυχαγωγίας, να μπορούν να κάνουν διακοπές.

Αλλά αυτά δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει μία κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, που σταθερά και μόνιμα υπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας του κεφαλαίου, που θέλει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Δηλαδή λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, άρα βαθιά αντιλαϊκές.

Δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει μία κυβέρνηση που λέει ότι η ανακούφιση των εργαζομένων περνά μέσα από την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων, ότι αυτή η ανάπτυξη θα βελτιώσει μισθούς, θα αντιμετωπίσει την ανεργία κλπ.

Ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων σημαίνει κέρδη και δεν υπάρχει κυβέρνηση που να καταφέρνει και όλες τις ανάγκες του λαού να ικανοποιεί και τα κέρδη των μονοπωλίων να εξασφαλίζει, όπως ουσιαστικά λέει η ΝΔ, με μία άλλη εκδοχή αυτών που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακριβώς με ίδιο περιεχόμενο, γιατί πολύ απλά συμφωνούν και συγκλίνουν σε βασικά στρατηγικά ζητήματα (οικονομίας, συμμετοχή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ κλπ).

Όμως ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός και ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που θα καταργήσει μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που θα γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου της χώρας, θα αποφασίζει τι και πως θα παράγεται, που θα καταργήσει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες, που θα αναπτύσσει τις διεθνείς οικονομικές συνεργασίες της χώρας με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των λαών.

Μία κυβέρνηση που θεμελιακή αρχή στο έργο της είναι η υπηρεσία των ανθρώπινων αναγκών και όχι το κέρδος των μονοπωλίων, των καπιταλιστών. Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που ορθώνει το ανάστημά της και δεν εμπλέκει τη χώρα στους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, στις απειλές και εκβιασμούς εναντίον των λαών που θέλουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Δεν παίρνει μέρος με οποιοδήποτε ο τρόπος στους ανταγωνισμούς για τη ληστεία του πλούτου που ανήκει στους λαούς.

Για μία τέτοια κυβέρνηση παλεύει το Κ.Κ.Ε. και σε αυτή θα έχει πρωταγωνιστική ευθύνη.

Παλεύει για να αναδείξει με εμπροσθοφυλακή την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης και των ανθρώπων της βιοπάλης στην πόλη και την ύπαιθρο, με συνειδητή οργάνωση συμμετοχή και θέληση, τη διακυβέρνηση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.

Αυτή η κυβέρνηση αξίζει στο λαό και όχι η εναλλαγή κυβερνήσεων του κεφαλαίου, αστικής διαχείρισης που θα πιάνουν το νήμα από εκεί που το αφήνουν οι προηγούμενοι, οδηγώντας ακόμη πιο βαθιά το λαό στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση, στην ανεργία, την καταπίεση και τη μόνιμη ανασφάλεια, γιατί πολύ απλά γίνεται ολοένα και πιο αντιδραστικό αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Καμία κυβέρνηση με όποιο όνομα ή σύνθεση έχει, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, που υπηρετεί την κυριαρχία του κεφαλαίου, δεν θα βελτιώσει στο ελάχιστο τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Δεν θα έρθει σε αντιπαράθεση με τους στρατηγικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, κερδοφορία Και αυτοί οι στόχοι εξυπηρετούνται μόνο με όλο και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων, του λαού.

Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ανασύνταξη του κινήματος. Με οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα αντεπίθεσης, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά. Εδώ κρίνεται αν ο λαός αποσπάσει παραχωρήσεις, αν τελικά θα νικήσει. Είναι μονόδρομος για τη λαϊκή ευημερία η ρήξη και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Ο αρνητικός σε αυτή τη φάση συσχετισμός για τους εργαζόμενους και το λαό, δεν δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης μιας φιλολαϊκής διακυβέρνησης. Όμως οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους και το λαό, να βγουν πιο δυνατοί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη, για να δυναμώσει και να είναι πιο αποτελεσματική η πάλη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό σχεδιασμό. Να δυναμώσει η πάλη όχι μόνο για να αποτρέψουμε νέα μέτρα, αλλά να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Χωρίς ενισχυμένο ΚΚΕ στο κίνημα και στη Βουλή δεν θα είναι αποτελεσματική η λαϊκή αντεπίθεση. Αυτό πρέπει να σκεφτούν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες. Πηγαίνοντας προς στην κάλπη να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και απορρίπτοντας εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους. Ο μονόδρομος για το λαό είναι η ψήφος και ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές!

Σπάρτη 1-7-2019

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΛΙΖΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ