Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία –Τι θα ισχύει σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Οριστικό θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου μετά το πράσινο φως και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξης θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, για να πάνε στο σχολείο την επόμενη ημέρα.

Τα self test θα είναι τρία την πρώτη εβδομάδα. Τη δεύτερη εβδομάδα θα είναι δύο.

Τι θα ισχύει σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Όταν εμφανίζεται κρούσμα στη τάξη, τότε ο μαθητής θα παραμένει 5 ημέρες σπίτι του και η υπόλοιπη τάξη θα υποβάλλεται κάθε ημέρα σε self τεστ. Οι εμβολιασμένοι καθηγητές θα κάνουν και εκείνοι self test, ενώ οι ανεμβολίαστοι κάθε ημέρα rapid test. Ο έλεγχος μετά από κρούσμα στην τάξη δεν θα γίνεται πια με την «μέθοδο του σταυρού» ( μπροστά πίσω, δεξιά και αριστερά του στο θρανίο) αλλά σε όλη την αίθουσα. Ο μαθητής θα πρέπει να επιστρέφει στη τάξη με αρνητικό rapid test.

Οι ανακοινώσεις

Την ενημέρωση κάνουν ζωντανά από το υπουργείο Υγείας οι αρμόδιοι υπουργοί, Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως, ενώ συμμετέχει και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη πια στην χώρα μας, ανακοινώνοντας νέα στοιχεία για την συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών με το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στην συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε πως τα σχολεία ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, 10 Γενάρη, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της διά ζώσης εκπαίδευσης.