Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν

 

Ένας 27χρονος, ο Χαϊντέρ, και ένας 29χρονος, ο Χουσεΐν, είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν ως μέλη κυκλώματος τρομοκρατίας το οποίο ετοιμαζόταν για σφοδρό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας.

Λίγο πριν προχωρήσουν στο τρομοκρατικό χτύπημα, στο εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή, συνελήφθησαν από την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ οι δύο Πακιστανοί που είχαν στήσει το κύκλωμα στην Ελλάδα. Οι δύο τους έπαιρναν εντολές από τον αρχηγό τους, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να στρατολογήσουν και άλλα πρόσωπα, με τις Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες να είναι στα ίχνη τριών ακόμα ανδρών.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ, που ήταν ο εν Ελλάδι αρχηγός του κυκλώματος και ζούσε στη Ζάκυνθο, και ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει από τη Σπάρτη στην Αθήνα, είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο επαφών με σκληρούς ποινικούς, ομοεθνής τους, Αλβανούς και άλλους, έτσι ώστε να βρουν πρόθυμα μέλη για την αποστολή τους αλλά και τον βαρύ οπλισμό που απαιτούταν για ένα τέτοιο χτύπημα. «Έχει κάνει και φυλακή», φέρονται να έχουν πει σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι Αρχές, για ένα από τα πρόσωπα που ήθελαν να στρατολογήσουν