Βλεφαροπλαστική, υαλουρονικό και άλλες θεραπείες ομορφιάς

Βλεφαροπλαστική, υαλουρονικό και άλλες θεραπείες ομορφιάς

Βλεφαροπλαστική, λιποαναρρόφηση, υαλουρονικό και αρκετά ακόμη αποτελούν μέρος των παρεμβάσεων, που συχνά οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας κάνουν. Κάποιες από αυτές τις μεθόδους γίνονται κυριολεκτικά αναίμακτα, καθώς είναι οι λεγόμενες μη παρεμβατικές και κάποιες αναπόφευκτα χρειάζονται νυστέρι. Πριν αποφασίσει κανείς ποια μέθοδο θα προτιμήσει και γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει πραγματοποιήσει μια ενδελεχή έρευνα. Ακολούθως επιχειρείται μια σύντομη αναφορά στις επεμβατικές αισθητικές παρεμβάσεις.

Επεμβατικές αισθητικές θεραπείες

Η προαναφερθείσα βλεφαροπλαστική ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς χρειάζεται η παρέμβαση του χειρουργού για να πραγματοποιηθεί. Προτού όμως επιχειρήσει κανείς να προχωρήσει πρέπει να θέσει στον εαυτό του πρωτίστως κάποια ερωτήματα, όπως τα ακόλουθα:

Ερώτημα 1: «Γιατί πραγματικά θέλω αυτή την επέμβαση;»

Μπορεί αρχικά η απάντηση σε αυτό το ερώτημα να μοιάζει αυτονόητη, αλλά θα πρέπει να εντοπίσει κανείς τη ρίζα του κακού, κι εν προκειμένω της ανασφάλειας. Για παράδειγμα σε μια περίπτωση επέμβασης στήθους μια γυναίκα πρέπει να αναρωτηθεί, αν η ίδια επιθυμούσε πάντα μεγαλύτερα στήθη ή ο σύντροφός της την πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση; Ακόμη ακόμη και το περιβόητο σωσίβιο, προσπαθούσατε πάντα με γυμναστική και διατροφή να το «ρίξετε» άνευ αποτελέσματος; Ή μήπως περάσατε κάποια σημαντική αλλαγή (διαζύγιο, απόλυση, απώλεια αγαπημένου προσώπου) και πιστεύετε, ότι με μια καλλίγραμμη σιλουέτα θα αισθάνεστε καλύτερα;

Η γνώμη των ειδικών για το υαλουρονικό και άλλες παρεμβάσεις

Οι σωστοί επαγγελματίες προτού προχωρήσουν σε μια χειρουργική ή μη παρεμβατική θεραπεία, όπως το υαλουρονικό θέτουν τα παραπάνω ερωτήματα στους πελάτες τους. Και τονίζουμε τη φράση σωστοί επαγγελματίες, καθώς κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δηλαδή των παραμορφωμένων γυναικών, υπάρχουν και πιο ανορθόδοξες νοοτροπίες. Αυτό που επαγγελματίες του κλάδου συμμερίζονται, είναι ότι πολλές φορές η πλειονότητα των ατόμων, που χτυπούν την πόρτα του ιατρείου τους, είναι όμορφοι άνθρωποι. Άνθρωποι, που επηρεασμένοι από τα πρότυπα ομορφιάς, αποζητούν να γίνουν κάτι άλλο. Κάποιος ή κάποια που εν τέλει δε θα τους αντιπροσωπεύει. 

Γι’ αυτόν τον λόγο οι ειδικοί της κοσμητικής ιατρικής εκτελούν τρόπον τινά και ρόλο ψυχολόγου. Εάν επομένως δεν έχετε θέσει εσείς στον εαυτό σας τα κατάλληλα ερωτήματα προτού προχωρήσετε σε μια θεραπεία, θα το κάνουν εκείνοι για εσάς. Έτσι θα διασφαλίσουν, ότι θα σας βοηθήσουν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας και όχι κάτι ξένο, κάτι άλλο από αυτό που είστε.

Ερώτημα 2: Έχετε κάνει έρευνα;

Ευτυχώς σήμερα υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο πληθώρα πληροφοριών για κάθε θεραπεία. Έτσι μπορείτε να βρείτε, αν είναι κατάλληλη μια θεραπεία για εσάς ή όχι, ποια είναι τα κόστη, φωτογραφίες πριν και μετά, όροι ανάρρωσης αλλά και πιθανές επιπλοκές. Ενημερωθείτε για τη διαδικασία και δείτε τα αποτελέσματα σε ανθρώπους με παρόμοιο σωματότυπο με εσάς. 

Eρώτημα 3: Λιποαναρρόφηση ή Κρυολιπόληση;

Στην ουσία ρωτώντας λιποαναρρόφηση ή κρυολιπόλυση το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα κάνει κάποιος παρεμβατική ή μη θεραπεία. Καθένα από τα δύο έχει τον σκοπό του και προτού απαντήσετε με βεβαιότητα, θα πρέπει να σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε. Στη συνέχεια οι κατάλληλοι επαγγελματίες θα σας συμβουλεύσουν ανάλογα. 

Τέλος και αυτό που πάντα πρέπει να έχετε υπόψη είναι, ότι θα πρέπει να ερευνήσετε για αξιόπιστους επαγγελματίες. Μπορεί να πιστεύετε, ότι χρειάζεστε μια μέθοδο θεραπείας, αλλά ύστερα από ένα ραντεβού με τους ειδικούς να συνειδητοποιήσετε, ότι άλλη θεραπεία σας ταιριάζει καλύτερα. Επιπρόσθετα ένας επαγγελματίας, που θα έχει στα χέρια του το ιατρικό ιστορικό σας, θα έχει συζητήσει μαζί σας είναι σε θέση να κάνει την πρότασή του για την καταλληλότερη θεραπεία για εσάς.