Για τον Πατριάρχη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαγείρεψε ο Χρήστος Ζέρβας

O Xρήστος Ζέρβας (αριστερά) μαζί με τον κ. Βαρθολομαίο.

 Και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας βρέθηκε στη Ζάκυνθο για την μεγάλη εορτή του νησιού.

Για τους επίσημους υψηλούς προσκεκλημένους που βρέθηκαν σήμερα στο νησί της Ζακύνθου που γιόρτασε τα 300 χρόνια από την μετακομιδή του λείψανου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, όπου διεξήχθησαν θρησκευτικές και οι εορταστικές τελετές, είχε την μοναδική ευκαιρία να μαγειρέψει ο Μεσσήνιος σεφ Χρήστος Ζέρβας!

Τις εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρουκ.Χρυσόστομος, αλλά και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Προετοιμασίες για το επίσημο γεύμα των 150 ατόμων στη Μητρόπολη Ζακύνθου.

Η καλή προετοιμασία στην κουζίνα είναι η αρχή της επιτυχίας.

Ο μεσσήνιος σεφ Χρήστος Ζέρβας μαζί με την ομάδα του που την αποτελούσαν ο σου σεφ Γιώργος Καλομοιρόπουλος, ο Γιάννης Αθανασόπουλος και η Ελένη Γεωργακάκου μάγειρες, προετοίμασαν με μεγάλη φροντίδα κι επιμέλεια μοναδικά γευστικά πιάτα στην μητρόπολη Ζακύνθου, για τους επίσημους προσκεκλημένους.

Το μενού

Το μενού περιελάμβανε: σαλάτες με χωριάτικη τετραλογία ντομάτας, ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με σταφίδες, καραμελωμένα καρύδια, γαρίδες πορτοκάλι και σάλτσα εσπεριδοειδών, ενώ το πρώτο πιάτο περιλάμβανε ροφοσφυρίδα με πουρέ παντζάρι και φάβα.
Στη συνέχεια ακολούθησε το κυρίως πιάτο που περιλάμβανε αρνίσιο κότσι μπρεζέ, πουρέ πατάτας, baby καρότα με αστεροειδή γλυκάνισο.
Με την ολοκλήρωση της βραδιάς ο Χρήστος Ζέρβας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιτυχία όλων των πιάτων που προετοίμασαν και συνεχάρη τους συνεργάτες του, σε μία εκδήλωση που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη και σίγουρα αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών τους και την απόλυτη καταξίωση!
Άντε και στον… Τραμπ!

Πληροφορίες από το messinialive