Εκδήλωση μνήμης στο Ξηροκάμπι παρουσία του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου

Στην εκδήλωση μνήμης στο Ξηροκάμπι παρουσία του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου ο Νεοκλής Κρητικός

Στη βραδιά τιμής και μνήμης «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», που διοργάνωσαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης και το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Στο σύντομο χαιρετισμό του στο Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, ο κ. Κρητικός επισήμανε πως η Μικρασιατική Καταστροφή έχει αποτιμηθεί ως η πιο «μελανή» σελίδα στην ιστορία μας, τονίζοντας το χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και να αποτίουμε εσαεί φόρο τιμής στους χαμένους ανθρώπους και τις χαμένες πατρίδες.

Τις αθέατες πτυχές του ιστορικού γεγονότος «φώτισαν» μέσα από την επιστημονική ματιά τους, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος και ο συγγραφέας και φιλόλογος κ. Διονύσης Λεϊμονής.

Ο κ. Κρητικός ευχαριστεί προσωπικά τον κο Συρίγο για την αποδοχή της πρόσκλησης που του απηύθυνε και για τη συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης. Επιπλέον, δίνει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους για τη θεατρική αναπαράσταση μέσα από τα δικά τους μάτια του ευαίσθητου θέματος της προσφυγιάς.

Η συμπλήρωση της θλιβερής εκατονταετηρίδας, μας βρίσκει έτοιμους να τιμήσουμε τον προσφυγικό ελληνισμό όπως του αρμόζει και παράλληλα είναι μια αφορμή για περισυλλογή και αναστοχασμό πάνω στο ιστορικό γεγονός-ορόσημο.