Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών – Χειροπέδες σε δύο Πακιστανούς που ζούσαν σε Σπάρτη και Ζάκυνθο

Μετά από δύο περιστατικά άρχισε να ξετυλίγουν οι ελληνικές αρχές το κουβάρι της υπόθεσης τρομοκρατίας και έφτασαν στη σύλληψη δύο ανδρών. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών στην Κύπρο το 2021 για επίθεση σε ισραηλινό στόχο, ενώ έναν χρόνο έγιναν συλλήψεις Πακιστανών στην Τουρκία, που ετοίμαζαν επίθεση σε ισραηλινό στόχο στην Κωνσταντινούπολη.

Πώς έφτασαν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ στην σύλληψη των τρομοκρατών
Οι δύο Πακιστανοί 27 και 29 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, τέσσερα και πέντε χρόνια αντίστοιχα, ενώ έκαναν αγροτικές και οικοδομικές εργασίες σε Σπάρτη και Ζάκυνθο. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι πριν από 1,5 μήνα, οι δύο άνδρες προσήχθησαν και στο μικροσκόπιο των αρχών βρέθηκαν κινητά και ψηφιακά στοιχεία. Εκεί, εντοπίστηκαν συνομιλίες με ομοεθνή τους, φέρεται να είναι στο Ιράν, αλλά και βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν το εβραικό εστιατόριο στου Ψυρρή. Ο άνδρας, που κινούσε τα νήματα, υποσχόταν στους δύο Πακιστανούς αμοιβές που αντιστοιχούσαν σε 10.000-15.000 ευρώ. Αναφορικά με την επίθεση, τους ζητούσε να χρησιμοποιήσουν όπλα ή εκρηκτικά. Μάλιστα, τους ζητούσε όταν έχει πολύ κόσμο να βάλουν φωτιά με φιάλες υγραερίου προκειμένου να καούν όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Ο «εγκέφαλος» προέτρεπες τους τρομοκράτες να προχωρήσουν σε στρατολόγηση ατόμων ώστε να πραγματοποιήσουν δολοφονίες σε πλατείες, στάδια και εμπορικά κέντρα. «Να σκοτώσουμε δύο, να σκοτώσουμε τρεις, όσους περισσότερους μπορούμε» φέρεται να τους έγραφε. Για την υπόθεση τρομοκρατίας έγιναν 15 προσαγωγές Πακιστανών που φέρεται να έγινε απόπειρα στρατολόγησης, ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Πηγή: iefimerida.gr