Εορτή Παναγίας Φανερωμένης στην Αναβρυτή Σπάρτης – Εμπνευσμένος ο λόγος του Μητροπολίτη κ.κ Ευσταθίου – Βίντεο

Η εκκλησίας μας εορτάζει σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου το γενέσιον της Θεοτόκου και όπως κάθε χρόνο εόρτασε η Ιερά Μονή Φανερωμένης στην Αναβρυτή του Δήμου Σπάρτης.

Το βράδυ της Τρίτης παραμονή πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Εμπνευσμένος και ο λόγος για μια ακόμα φορά του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευσταθίου τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο από το Report24

Λίγα λόγια για την Ιερά Μονή Φανερωμένης

Εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Λαδόπουλο. Η παράδοση λέει ότι όταν επέστρεφε από ένα μύλο είδε τα ζώα του να σταματούν εμπρός σε ένα φίδι. Όταν αυτό χάθηκε είδε σε όραμα την Παναγία η οποία του είπε να σκάψει στο λόφο για να βρει την εικόνα της και να φτιάξει εκκλησία στο μέρος αυτό. Έσκαψε στο λόφο και βρήκε την εικόνα, η οποία βρίσκεται σήμερα στην εκκλησία της Φανερωμένης.

Η μονή αρχικά είχε Ναό και δύο κελιά. Το 1907 κτίστηκε η μεγάλη εκκλησία σε μαγευτική τοποθεσία σε απόσταση 2,5 χλμ από το χωριό.

Μετά το θάνατο του Αρχιμανδρίτη Λαδόπουλου η Μονή Φανερωμένης  εντάχθηκε στη Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα ως μετόχι της.

Το 1943 οι Γερμανοί κατέστρεψαν τη μονή εκτός από το ναό. Μετά την ανοικοδόμησή της διαθέτει τρία συγκροτήματα αιθουσών και κελιών και επιβλητικό καμπαναριό.

Δείτε: http://www.immspartis.gr/