Επικήδειος για την αείμνηστη Κατερίνα Φεικου

Αγαπημένη μας Κατερίνα,
με το σπινθηροβόλο βλέμμα, το ακαταμάχητο χαμόγελο, το πλούσιο ψυχισμό.
Μια ψυχή γεμάτη αγάπη και μια ατελείωτη διάθεση για προσφορά. Μια έντονη δυναμική προσωπικότητα με πολυσχιδή δράση, έτοιμη πάντα να υπερασπιστεί το δίκαιο, το σωστό, το τίμιο, το ειλικρινές. Το ακέραιο του χαρακτήρα της δεν άφηνε περιθώριο στην Κατερίνα για συμβιβασμούς και ιδιοτέλεια.
Με πάθος και δυναμισμό υπηρέτησε τα ιδανικά, τα πιστεύω και τις αρχές της σε πολλαπλά μέτωπα που βρέθηκε ως μαχήτρια ενώ έπαιζε παντού καθοριστικό ρόλο.
Η Κατερίνα το κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Η Κατερίνα ήταν για την Ν.Δ. το απόλυτο κομματικό στέλεχος με γνώσεις στην πολιτική, με πειθώ, με άριστη γνώση και της ανθρωπογραφίας όχι μόνο της Σπάρτης αλλά ολόκληρης της Λακωνίας και οργανωτικές δεξιότητες. Ακούραστη, πάντα έτοιμη να αγωνιστεί για τα πιστεύω του κόμματός της και της πατρίδας που υπεραγαπούσε.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Σπάρτης και μέλος της Νομαρχιακής ενώ κατείχε και πολλά άλλα αξιώματα στην μακρόχρονη προσφορά της.
Η Κατερίνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλές φορές με καμάρι αναφερόταν στις οικογενειακές καταβολές της, στον αείμνηστο πατέρα της Δημήτριο Περδίκη που για χρόνια υπήρξε Πρόεδρος του χωριού της πολυαγαπημένης τους Πελλάνας.
«Γεωργία …» μου έλεγε «…το έχω πάρει το μικρόβιο από τον πατέρα μου».
Έτσι και σε αυτό το μέτωπο αγωνίστηκε με πάθος να προσφέρει με όλη της την ψυχή στο χωριό της και στην Σπάρτη.
Πάντα μαχητική, δυναμική και αποτελεσματική.
Η συμμετοχή της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στην Πελλάνα αλλά και για τον Δήμο Σπάρτης όπως άλλωστε αποδείχτηκε στις τελευταίες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κάθοδο του Πέτρου Δούκα ως υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης.
Αν και η ίδια προγενέστερα κατείχε θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, έφυγε σήμερα ως σύμβουλος κοινότητας Πελλάνας ∙ της Πελλάνας που τόσο αγαπούσε.
Η Κατερίνα το ανδράκι της ΔΕΗ.
Η πρώτη γυναίκα εναερίτης που με υπερηφάνεια αναφερόταν στις περιπέτειες που έζησε υπηρετώντας ως γυναίκα αυτή την θέση. Αλλά και στην ΔΕΗ ως συνδικαλίστρια δεν δίστασε ποτέ να αναμετρηθεί με τον οποιοδήποτε για το σωστό και για το δίκαιο στον εργασιακό τους χώρο.
Η Κατερίνα η Πρόεδρος αλλά και από τα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πελλάνας, τα κορίτσια της μικρά μεγάλα. Το έργο της ασυναγώνιστο, ατελείωτο, αξιοθαύμαστο!
Το Δημοτικό σχολείο που έχει τώρα ήδη γίνει Πνευματικό Κέντρο, το οποίο και ως Δημοτική αρχή δεσμευτήκαμε για την υλοποίησή του κι εγώ προσωπικά ως φίλη τόσων χρόνων της Κατερίνας και του Συλλόγου, το πάθος της να γίνει και το ψηφιακό μουσείο, τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις, το αντάμωμα του καλοκαιριού και τόσες άλλες. Η τελευταία ήταν αυτή στις 12 Αυγούστου όπου μαζί με τον Δήμο πραγματοποιήσαμε την κλέφτικη βραδιά στην Πελλάνα. Θα μείνει στην μνήμη όλων μας Κατερίνα μου το πόσο χαρούμενη ήσουν εκείνη την βραδιά. Το χαμόγελό σου ακτινοβολούσε και ο κεφάτος χορός σου δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα.
Η Κατερίνα της οικογένειας.
Η έγνοια σου για τον Γιάννη με την εύθραυστη υγεία του, τον μονάκριβο γιο σου τον Γιώργο, την Μαρία και τον Γιαννάκη σας. Αλλά και η αστείρευτη αγάπη και φροντίδα σου για τα αδέρφια σου και τις οικογένειές τους τον Χρήστο και την Βάσω. Ήσουν εκεί δυνατή δίπλα σε όλους αλλά και ο Γιώργος σου με τόση αγάπη και αφοσίωση δεν έλειψε από δίπλα σου τις τόσες δύσκολες τελευταίες σου μέρες.
Η Κατερίνα η φίλη!
Η φίλη η αγαπημένη!
Ήξερες πως ήταν δύσκολο να γίνεις πραγματική φίλη της γιατί αν και ευγενική και διπλωματική με όλους ήταν αυστηρή και επιλεκτική με αυτούς που πραγματικά χαρακτήριζε ως φίλο ή φίλη. Η Κατερίνα αγαπούσε και πρόσφερε απλόχερα βοήθεια, συμβουλές και αγάπη με ευκολία και ειλικρίνεια όμως δεν δίσταζε να τονίσει την διαφωνία της μαζί σου. Ήξερες πως η Κατερίνα δεν μασάει τα λόγια της πάντα με γνώμονα να σε προστατέψει, πώς να σε βοηθήσει, να σε καθοδηγήσει στο σωστό. Είχες πάντα την βεβαιότητα πως με εχεμύθεια και σοβαρότητα και αγάπη θα στεκόταν πλάι σου σε όλα σου τα δύσκολα.
Κατερίνα, αγαπημένη μας φίλη θα μας λείψεις.
Το κενό που αφήνεις είναι ανεκπλήρωτο. Οι συμβουλές σου όμως, οι υπέροχες και ιδιαίτερες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί σου, τα διδάγματά σου από το παράδειγμα της ανιδιοτελής προσφοράς αγάπης θα μας δίνουν κουράγιο και δύναμη.
Καλό ταξίδι αγαπημένη μας!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πολυαγαπημένης σου Πελλάνας που θα σε σκεπάσει!!!
Η φίλη σου,
Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου