Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ 18-Σ Π Α Ρ Τ Η

IMAIL: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως είναι γνωστό η Κυριακή των Αγ. Πάντων έχει καθιερωθεί ως η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Πρόκειται για μια ημέρα με εορταστικό χαρακτήρα η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς των Αποστράτων Αστυνομικών στην διαμόρφωση της διαχρονικής εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας .

Στην πόλη μας ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-6-2022 στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Σπάρτης με παρουσία επισήμων προσκεκλημένων καθώς και με συμμετοχή των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικών των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού μας.

Παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης, η Αντιδήμαρχος Σπάρτης κα Γεωργία Ζαχαράκη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Δ)κτής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας Πύραρχος κ. Αλέξανδρος Μαυραγάνης εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητού ΚΕΕΜ Σπάρτης, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Λακωνίας κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων πολιτικών Υπαλλήλων κ. Ξερούλης Χαρίλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λακωνίας κ. Αγγελής Κουτσομιχάλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Δ)σης Λακωνίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Δημήτριος Κουβούσης, καθώς και Διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο Ξεν.Μενελάϊον αναγνώσθηκε η Ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από την Υπαστυνόμο κα. Βασιλική Σίδερη, επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας κ.Παναγιώτης Λιάσκος. Επίσης τιμήθηκε με ¨Εύφημο Μνεία» ο Πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης κ. Νικόλαος Δερμάτης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης Λακωνίας, για την πράξη αυτοθυσίας που επέδειξε όταν στις 25-7-2021 στην παραλία της Νεάπολης Λακωνίας, ευρισκόμενος εκτός Υπηρεσίας διέσωσε λουόμενη γυναίκα από πνιγμό.

Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σ.Α Λακωνίας