Η ώρα της κάλπης – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στις 7 άνοιξαν οι κάλπες και για 12 ώρες οι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 21.467 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας. Σε εξέλιξη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, βρίσκεται η εκλογική διαδικασία  με τους πολίτες να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, προκειμένου να αναδείξουν την κυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Συνολικά 36 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων διεκδικούν την ψήφο μας. Είναι οι πρώτες εκλογές, από το 1990, στις οποίες δεν θα ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά εκείνο της απλής αναλογικής.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα που καθορίζονται εγκαίρως με αποφάσεις των αρμοδίων περιφερειακών αρχών. Αυτό μπορούν να το βρουν με λίγα κλικ, στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ. Ακόμα και χωρίς τον εκλογικό αριθμό, μπορούν να βρουν το σχολείο στο οποίο θα μεταβούν.

Μάθε πού ψηφίζεις

 Εδώ μπορείτε να βρείτε σε ποιό σχολείο είναι το εκλογικό σας κέντρο: όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις».

• Μπορείτε να μάθετε πού ψηφίζετε, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στους αριθμούς 2131361500 και 2131313800.

Όπως εχθές έτσι και σήμερα Κυριακή, 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.