Η 39χρονη Μαρία ξανά στο Νοσοκομείο για το 8ο χειρουργείο – Η περιπέτεια της όταν ΙΧ έπεσε πάνω της στο Γύθειο

Από τον περασμένο Ιούλιο όταν το συμβάν είχε προκαλέσει σοκ στο Παννελλήνιο η Μαρία Βασιλαντονάκη ζει ακόμα τον δικό της Γολγοθά.

Ήταν καλοκαίρι του 2021 που καθότανε σε καφετέρια στο Γύθειο όταν ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω της.

Μετά από 6 μήνες Νοσηλείας και επτά 7(!) χειρουργεία βρίσκεται ξανά στο Νοσοκομείο Θριάσιο για ένα ακόμα χειρουργείο που θα είναι το 8ο στην σειρά.

Η πορεία της αποκατάστασής της είναι δύσκολη και επίπονη με πολλούς πόνους φάρμακα και θεραπείες. Δίπλα της πάντα ο σύζυγός της Δημήτρης.

Πέρα από την πολύ δύσκολη θέση της και όλα αυτά που έχει περάσει 10 μήνες μετά, αυτό που την έχει πικράνει πιο πολύ είναι η στάση του οδηγού ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις της δεν έχει ενδιαφερθεί καθόλου για την κατάστασή της και δεν έχει ακούσει από τον ίδιο ούτε ενα Συγνώμη. Ούτε μια επίσκεψη να δει τι κάνω ούτε ενα τηλέφωνο σημειώνει χαρακτηριστικα.

Κάτι που έχει σχολιαστεί έντονα στην μικρή κοινωνία του Γυθείου.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τις αποφάσεις να αργούν ακόμα ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση με τα έξοδα για την αποκατάστασή της να είναι μεγάλα.

Μετά από 8 περίπου μήνες ξεκίνησε σιγά σιγα να περπατά με υποστήριξη ενώ αυτές τις ημέρες βρίσκεται ξανά στο Νοσοκομείο για μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης στο πόδι και τον μηρό το οποίο είναι γεμάτο σίδερα.

«Έχασα κατευθείαν τις αισθήσεις μου»

«Δεν έχω πατήσει τα πόδια μου από τις 3 Ιουλίου… Να περπατήσω. Δεν είδα τίποτα. Εχασα τις αισθήσεις μου κατευθείαν. Καθόμουν στο πεζοδρόμιο και σε κλάσματα δευτερολέπτου έχασα τις αισθήσεις μου και μετά ξύπνησα μέσα στο χειρουργείο. Απλά άκουσα κάτι φωνές που μου έλεγαν ”μην κοιτάς το πόδι σου”. Ο προφυλακτήρας ήρθε πάνω στο μπούτι μου», λέει η άτυχη γυναίκα περιγράφοντας το Γολγοθά της στην εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου πριν από λίγο καιρό.

Από εκείνη την ημέρα το νοσοκομείο έχει γίνει το σπίτι της για την άτυχη γυναίκα. Αρχικά την πήγαν στο νοσοκομείο Σπάρτη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο. «Μέχρι στιγμής έχω κάνει τέσσερις πλαστικές και ένα χειρουργείο στην Σπάρτη που ήταν πολύωρο. Εκεί μου έσωσαν τη ζωή γιατί υπήρχε και κίνδυνος για τη ζωή μου. Μου είχε ανοίξει το πόδι στα δύο. Θέλει υπομονή και χρόνο αυτό. Είμαι με σίδερα στο μπούτι μου. Και πάλι καλά που ζω, γιατί μπορούσα αυτή τη στιγμή να μην ζούσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις για το πως έγινε το ατύχημα. «Έχασε λεει τον έλεγχο. Και εγώ παιδεύομαι, κανείς άλλος», τόνισε η γυναίκα.

«Οδηγούσε ξυπόλυτος»

Ο Παναγιώτης Βρεττός δικηγόρος της 39χρονης μιλώντας στην εκπομπή Tlive ανέφερε: «Κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στην γυναίκα μια βλάβη. Δεν έχει εμφανιστεί κανείς από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρίας ούτε και από του οδηγού. Ο οδηγός είπε ότι οδηγούσε ξυπόλυτος σύμφωνα με τη δικογραφία».

Στο βίντεο της εκπομπής TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου η υπόθεση της Μαρίας στο 1.07.40