Κοπή Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της τοπικής μας Εκκλησίας

Το πρωί της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε, στο Επισκοπείο, την Βασιλόπιτα των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, των κληρικών και λαϊκών συνεργατών του.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία, για την ευσυνείδητη εργασία τους, ενώ τους προέτρεψε, σε πνεύμα συνεργασίας και ταπεινοφροσύνης, να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της τοπικής Εκκλησίας. Ολοκληρώνοντας τα πατρικά του λόγια, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους προσωπική και οικογενειακή υγεία, ψυχική και σωματική, κατά Θεόν προκοπή, καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλοπιτας και η διανομή των κομματιών. Το φλουρί έτυχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Σπηλιώτης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο οποίος έλαβε από τον Σεβασμιώτατο, ως ευλογία, μία εικόνα του εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Ανανία Επισκόπου Λακεδαιμονίας.

Η Βασιλόπιτα, όπως κάθε χρόνο, παρασκευάστηκε από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης.