Μεϊμαράκης: Μην κάνει τίποτα μόνος του.. Να φέρει την συμφωνία στην βουλή

00000Δεν έχει δοθεί εντολή ρήξης στον Πρωθυπουργό, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ,ενώ υπογράμμισε “Δεν πάω σε κλειστή συνάντηση, καλώ τον πρωθυπουργό να ενημερώσει την Βουλή”, αναφερόμενος στη νέα σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών. Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα σε προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κλειστές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει σήμερα το απόγευμα το Σώμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων   αλλά και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευση. «Πρέπει να μας πει ανοικτά τι ζητά από εμάς για να δούμε αν μπορούμε να συνδράμουμε ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Σε θεωρούμε πρώτο στον αγώνα και πάλι για την αναστήλωση της ευρύτερης παράταξης» είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μειμαράκης αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της προηγούμενης συνάντησης των Πολιτικών Αρχηγών και στις εξελίξεις της επόμενης ημέρας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για το νέο αδιέξοδο στις Βρυξέλλες, παρά την διάθεση να υπάρξει στήριξη από όλα τα κόμματα. “Οι πέντε μήνες της διακυβέρνησης της αριστεράς ήταν αρκετοί για να καταστραφούν όλα” τόνισε.

«Η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, αλλά για άλλη μια φορά εμείς οι βουλευτές της Ν.Δ θα αποδείξουμε ότι έχουμε το αίσθημα της ευθύνης. Γνώμονάς μας είναι ένας: Πρώτα η Ελλάδα και οι Έλληνες πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον», σημείωσε κατά την ομιλία του στην ΚΟ ο Πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις υπογράμμισε: «Ο αγώνας μας μπαίνει σε καινούργια φάση. Η κυβέρνηση ζήτησε πριν λίγες ημέρες από τον Ελληνικό λαό να απορρίψει προτάσεις των δανειστών. Πήραν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού υποσχόμενοι να φέρουν την συμφωνία εντός 48 ωρών και τώρα είναι φυλακισμένοι ανάμεσα σε συμπληγάδες. Οι ώρες που ζούμε είναι κρίσιμες και καθοριστικές για όλους μας.

Θα ήθελα πριν πάω στη σύσκεψη του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών θα ήθελα να είχα μιλήσει πρώτα μαζί σας. Δεν είχα χρόνο όμως. Κι έτσι μίλησα μόνο με τον Πρόεδρο που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα θέματα με επιτυχία τόσο καιρό, προκειμένου να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος στην σύσκεψη.

Αναρωτήθηκα φυσικά γιατί πέντε μήνες τώρα δεν είχαν κληθεί οι πολιτικοί αρχηγοί; Πέντε μήνες πίστευε ο κ. Τσίπρας ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά, αλλά τώρα προφανώς θα ήθελε να κάνει καταμερισμό των ευθυνών. Επεδίωξα δεσμεύσεις για όλους τους Έλληνες, ζήτησα στο κοινό ανακοινωθέν και πέτυχα, να υπάρχει ότι στην ετυμηγορία των πολιτικών δεν υπάρχει εντολή για ρήξη.

Υπογράμμισα και απαίτησα την παραμονή μας στο ευρώ. Ζήτησα να υπάρχει ρητή αναφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Μέχρι πριν πέντε μήνες η οικονομία, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με την οικονομία, πήγαινε καλά. Σήμερα μιλούν για ύφεση και κατάρρευση της οικονομίας και οι εκτιμήσεις όλων αναθεωρούνται προς τα κάτω.

Θα αγωνιστώ μαζί σας, πρώτος μεταξύ ίσων, όπως πάντα, αισθάνομαι ότι πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών προτιμήσεων και ταυτότητας για να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή πλειοψηφία.

Αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη μέσα από την πιστή τήρηση του καταστατικού της διαδικασίας του κόμματός μας. Μόλις τελειώσει ο εφιάλτης της χώρας θα συζητήσουμε το πώς θα πορευτούμε στη συνέχεια.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να μπορέσουμε να πορευτούμε, όπως πρέπει με την συμμετοχή όλων μας. Σας καλώ σε διαρκεί επαγρύπνηση μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση της χώρας.

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά ανέφερε «Πρόεδρο με ξάφνιασες προχθές. Σ’ ευχαριστούμε γιατί αυτά τα χρόνια κράτησες εσύ και η σεμνή Γεωργία που είναι πάντα στο πλευρό σου, την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Κι αυτό το έργο σου ανήκει αποκλειστικά. Νομίζω ότι σε αδικεί μια μερίδα του κόσμου που δεν το αναγνωρίζουν. Εγώ τα έζησα από κοντά και τα γνωρίζω καλά”.

parapolitika.gr