Οίνοι Πελοποννήσου… 9η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Ξενοδοχείο Μ.Βρετανία.

1αΟίνοι Πελοποννήσου: Αυθεντικά Ελληνικά Αµπελοτόπια

Για µία ακόµα χρονιά, την 9η , οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου «ανηφορίζουν» προς την Αθήνα, την Κυριακή 15 Νοεµβρίου 2015, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους σε όλους τους φίλους του καλού κρασιού.

Η γνωστή και καθιερωµένη εκδήλωση γευσιγνωσίας θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, 13:00-20:00.

Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα µπορούν να δοκιµάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αµπελώνες και τα οινοποιεία 32 οινοπαραγωγών.

Κρασιά κάθε τύπου, µε προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονοµασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεµέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών, αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόµενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αµπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη.

2Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συµµετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συµµετέχοντα οινοποιεία, καθώς και για διανυκτερεύσεις σε ορεινούς ξενώνες του δικτύου των Δρόµων του Κρασιού της Πελοποννήσου.

Οι κληρώσεις γίνονται κάθε µία ώρα κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αµείωτο! Οι οινοπαραγωγοί του Μωριά ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως στο οινόφιλο κοινό τις ιδιαιτερότητες του πελοποννησιακού αµπελώνα, του πιο πλούσιου σε διαφορετικά αµπελοτόπια της Ελλάδας.

Ο αµπελοοινικός πλούτος της Πελοποννήσου καταδεικνύεται και από την αρχαία ονοµασία της ως «αµπελόεσσα Πελοπόννησος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, µεταξύ 12:00 και 13:00, η παρουσίαση ενός σηµαντικού ερευνητικού προγράµµατος του Δηµόκριτου που έγινε σε συνεργασία µε τέσσερα οινοποιεία της Πελοποννήσου και αφορά τον επιστηµονικό προσδιορισµό της γεωγραφικής προέλευσης ενός κρασιού, αλλά και της ποικιλιακής του σύνθεσης µε στόχο την εξάλειψη φαινοµένων νοθείας. Eπίσης, κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας που προηγείται της εκδήλωσης (9-14/11), το wine bar της Αθήνας «Wine Point» θα κληρώνει καθηµερινά 4 προσκλήσεις για την εκδήλωση και δύο φιάλες κρασί Πελοποννήσου.

Η γευσιγνωσία των οίνων της Πελοποννήσου οργανώνεται φέτος για 9η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασµό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αµπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ). Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 3€. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Facebook των Οίνων Πελοποννήσου (Wines of Peloponnese). Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: Gr-Inox, MetaLux, Α.Γ.Kοροπούλης (Amorim, Radoux), Label Press, Dio Travel, Oinoline και Wine Point. Eπίσηµο νερό της έκθεσης είναι το Yάς από την οροσειρά της Κυλλήνης.