Οι 5 δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις στις ηλικίες 30-39 ετών

Οι 5 δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις στις ηλικίες 30-39 ετών    

 

 

Αισθητικές επεμβάσεις, όπως η γυναικομαστία, η laser αποτρίχωση, η αυξητική στήθους και η λιποαναρρόφηση είναι υπόθεση και των δύο φύλων. Άνδρες και γυναίκες αποζητούν μια θελκτική εικόνα και προσπαθούν για την επίτευξη του στόχου τους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Οι δε προαναφερθείσες επεμβάσεις είναι αυτές που προκύπτουν στις φιλικές συζητήσεις ατόμων όλων των ηλικιών. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες που φαίνεται, ότι αποτελούν δημοφιλέστερες επιλογές σε ορισμένα ηλικιακά γκρουπ. Ακολούθως λοιπόν θα αναφερθούμε σε κάποιες από τις επεμβάσεις που προτιμούν άτομα ηλικίας 30-39 ετών. 

  1. Botox

Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχουν ορισμένες επεμβάσεις που ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις του κοινού. Αλήθεια επίσης είναι, ότι το botox είναι μία από αυτές και μάλιστα με απήχηση και στα δύο φύλλα. Στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του ανθρώπου κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες. Σταδιακά επέρχεται και μια πρώτη χαλάρωση προσώπου, ιδίως στη ρινοπαρειακή περιοχή. Το botox λοιπόν δίνει λύση και έναν αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας σε άνδρες και γυναίκες, που θέλουν να περιποιηθούν την εικόνα τους. 

Ένα από τα πλεονεκτήματα μάλιστα της μεθόδου που το καθιστά ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι, ότι δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Επομένως ούτε πόνος υφίσταται ούτε ανάρρωση. Ταυτόχρονα είναι οικονομικά προσιτό αποτελώντας λύση για όλα τα βαλάντια.

2. Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι η πρώτη αισθητική επέμβαση στην προτίμηση της πλειονότητας του γυναικείου φύλου. Ήδη από τη δεκαετία των 20 υπάρχει σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών γυναικών. Περνούν δε στην εφαρμογή στην ηλικία των 30. Οι αιτίες ποικίλουν. 

Τότε η απόφαση θα ωριμάσει μέσα τους, η απώλεια κιλών που καθιστά απαραίτητη την ανόρθωση είναι κάποιοι από τους συνηθέστερους λόγους, που οδηγούν γυναίκες αυτής της ηλικιακής ομάδας στην αυξητική στήθους. Άλλες φορές η απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης και η λήξη του θηλασμού κάνουν αισθητά τα σημάδια τους και στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. 

Αυξητική στήθους χωρίς νυστέρι

Κάποτε η διαδικασία καθαυτή, αλλά και η ανάρρωση ήταν αποτρεπτικός παράγοντας. Σήμερα όμως και όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, η επέμβαση γίνεται όλο και πιο ανώδυνη, το ίδιο και η ανάρρωση. Και για όσες τρέμουν στην ιδέα και μόνο του νυστεριού, η επιστήμη έχει ευχάριστα νέα. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα για αυξητική στήθους χωρίς νυστέρι.  

Αν και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης υπάρχει υαλουρονικό οξύ σε μορφή ενέσιμης γέλης, το οποίο χρησιμοποιείται για την αύξηση του στήθους. Λόγω του ότι γίνεται με τοπική αναισθησία θεωρείται μη επεμβατική μέθοδος. Συγκεκριμένα γίνεται έγχυση του υλικού στον μαστό κάνοντας μια μικρή τομή κάτω από αυτόν. 

3. Laser αποτρίχωση

Η laser αποτρίχωση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη εδώ και πολλά χρόνια πια. Κάθε χρόνο λίγο πριν τις πρώτες εμφανίσεις στην παραλία και τους πρώτους καύσωνες, το ξυραφάκι μοιάζει με εφιάλτη. Γι’ αυτό και η laser αποτρίχωση έχει αναδειχθεί σε αγαπημένη μέθοδο αποτρίχωσης πολλών. 

Όταν εμφανίστηκε ήταν περισσότερο επίπονη. Με την πάροδο των χρόνων πλέον αυτό το «ελάττωμα» εξαφανίστηκε. Ταυτόχρονα χάρη στην εξέλιξη των μηχανημάτων η σχέση απαιτούμενων συνεδριών και αποτελεσματικότητας έγινε αντιστρόφως ανάλογη. Πλέον δε χρειάζονται αμέτρητες συνεδρίες για να έχει κάποιος αισθητά αποτελέσματα. Κάτι που φέρνει μεγάλη χάρη ιδιαίτερα στους νότιους μεσογειακούς τύπους, που είμαστε πιο σκουρόχρωμοι με δυνατή τρίχα. 

4. Βλαστοκύτταρα

Πρόκειται για μια ακόμη δημοφιλή επέμβαση, που εφαρμόζεται κυρίως σε επίπεδο μελετών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο γίνεται λήψη βλαστοκυττάρων από το λίπος του ασθενή. Στη συνέχεια αυτά υποβάλλονται σε φυγοκέντριση, και πολλές φορές ακόμη και την ίδια ημέρα μεταφέρονται σε υγρή, ενέσιμη μορφή στο πρόσωπο του ασθενή. Εκεί διαφοροποιούνται και μετατρέπονται σε ινοβλάστες, που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου. 

Το σώμα μας περιέχει όλα όσα χρειάζονται για τη θεραπεία μας. Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει εστιάσει ιδιαίτερα στα θετικά αποτελέσματα των βλαστοκυττάρων προσφέροντας θεραπεία σε πολλές νόσους. Γιατί λοιπόν να μη δώσουν και αισθητικής φύσης λύσεις;

5. Λιποαναρρόφηση: Επεμβατική και μη 

Η λιποαναρρόφηση είναι η τελευταία επέμβαση και παρέμβαση στη λίστα, χωρίς να είναι και τελευταία στην προτίμηση του κοινού. Γίνεται δε λόγος και για επέμβαση και για παρέμβαση, καθώς μπορεί να γίνει μέσω χειρουργείου αλλά και με άλλες μεθόδους, που δεν απαιτούν νυστέρι. 

Τα πλέον εξελιγμένα μηχανήματα βρίσκονται στη διάθεση των κατάλληλα εξοπλισμένων πλαστικών χειρουργών με έναν και μόνο στόχο: να δώσουν την επιθυμητή εμφάνιση σε καθένα που προσπαθεί και χρειάζεται μια μικρή βοήθεια στην ενίσχυση της προσπάθειάς του.